Food

No bake taartjes: dit zijn 5x heerlijke baksels zonder oven

Je bent eindelijk klaar met je taart en kan eigenlijk niet wachten om het te proeven! Boehhh, hij moet natuurlijk eerst nog in de oven… Terwijl de heerlijke geur door het hele huis verspreidt, moet jij jezelf bedwingen om die deur niet open te trekken, maar juist geduldig wachten tot je taartje klaar is. Girlscene zet vijf no-bake recepten voor je op een rijtje waarbij je gelijk mag aanvallen!

No bake taartjes: Nutella cookies

Dit heb je nodig:
♥ 120 gram margarine
♥ 60 ml nutella
♥ 60 ml pindakaas
♥ 270 gram havermout
♥ 25 gram cacao
♥ 400 gram suiker
♥ 1 theelepel vanille
♥ 120 ml melk
♥ snufje zout

Dit is wat je moet doen:
Verwarm de suiker, cacao melk en margarine voor een minuut en haal het dan van het vuur. Roer de vanille, zout, pindakaas, Nutella en havermout totdat het een substantie is. Verdeel het met een lepel over een plaat (tip: leg er vetvrij bakpier onder) en laat het afkoelen. Kan jij ook geen genoeg krijgen van Nutella?

No bake taartjes: Koekiemonster energy bites

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
♥ 
22 gram honing
♥ 140 ml pindakaas
♥ 90 gram haver
♥ 40 gram chocolate chips
♥ theelepel vanillesuiker
♥ M&M’s

Dit is wat je moet doen:
Dit is misschien wel het makkelijkste recept ooit! Je hoeft alleen alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom, balletjes rollen en de koelkast in te schuiven. Wil je ze een healthy twist geven? Voeg wat chiazaad en/of lijnzaad toe.

No bake taartjes: Chocolade brownie

Dit heb je nodig:
♥ 150 gram ontpitte dadels
♥ 90 gram cacao poeder
♥ 60 ml ahorn siroop
♥ 2 theelepels vanillesuiker
♥ 60 ml kokosolie
♥ noten (walnoten, hazelnoten en amandelen)
♥ snufje zout

Dit is wat je moet doen:
Hak de dadels fijn en meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de noten. Smeer het mengsel uit over een bakblik en leg de noten er bovenop. Laat het uitharden in de koelkast en de volgende dag heb jij heerlijke brownies.

No bake taartjes: oreo cheesecake bars

Dit heb je nodig:
♥ 3 eetlepels gesmolten boter
♥ 300 gram roomkaas
♥ theelepel poedersuiker
♥ theelepel vanillesuiker
♥ 140 gram slagroom
♥ 2 pakken Oreo koekjes
♥ chocolate chips

Dit is wat je moet doen:
Verkruimel één pak koekjes en meng dit met de boter, dit vormt de onderkant van de reep. Meng vervolgens de slagroom, roomkaas en suikers door elkaar en voeg hier de chocolate chips en stukjes oreo aan toe. Verspreid dit vervolgens over de laag die je net hebt gemaakt. Voeg de gesmolten chocolade toe als topping en als je snel bent kun je er nog andere heerlijke toppings overheen strooien. Wees creatief. Eventjes in de koelkast en aanvallen! Ook super leuk om te maken als taart voor een feestje!

No bake taartjes: Quinoa chocolade reep

Dit heb je nodig:
♥ 22 gram haver
♥ 100 gram gekookte quinoa
♥ 90 gram gehakte rauwe amandelen
♥ 60 gram lijnzaad
♥ 100 gram honing
♥ 60 gram boter
♥ vanillee poeder
♥ 120 gram chocolate chips

Dit is wat je moet doen:
Meng in een kom quinoa, haver, amandelen, lijnzaad en zout. Smelt de chocolade en honing en roer hier het vanilliepoeder en de quinoa doorheen. Is het nog een beetje droog? Voeg dan wat extra honing toe. Voeg alle ingrediënten nu bij elkaar en roer het nog eens door en verspreid het vervolgens op een bakplaat. Super handig voor onderweg!