News

Tiener dood na het maken van de ‘ultieme selfie’

De lelijke stuur je naar je beste vriendin, de mooie bewaar je voor Instagram; we maken allemaal weleens een selfie. Maar dat selfies enorm gevaarlijk kunnen zijn, had je waarschijnlijk niet bedacht. Een selfie is de 17-jarige Andrey Retrovsky fataal geworden. Hij had enorm veel over voor een spectaculaire foto, maar dat heeft hem zijn leven gekost. Zijn tragische verhaal lees je hier. 

Hoeveel heb jij over voor een mooie Instagram feed? Andrey was dag en nacht bezig met het maken van ultieme selfies. De tiener wilde indruk maken met zijn foto’s. Hij kickte erop om foto’s te maken op indrukwekkende plekken, niets was hem te gek. Het was iets tussen hem en zijn vrienden. Ze spoorden elkaar aan om de meest gewaagde Instagram foto’s te maken. De daredevil klom op gebouwen, balanceerde op randjes en haalde stunts uit: alles om dé ultieme selfie te maken.

Maar een jaar geleden ging het mis. Andrey klom op een hoog gebouw in Vologda, Rusland. Samen met een paar vrienden wilde hij een foto maken waar het leek alsof hij van het dak viel. De tiener was bevestigd aan een touw, maar het touw knapte. Andrey viel negen verdiepingen naar beneden. Zijn val was enigszins gebroken door bosjes, maar het mocht niet baten. Andrey overleed twee uur later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Naar aanleiding van Andreys tragische verhaal heeft de Russische regering een campagne opgezet. “Zelfs een miljoen likes op social media zijn jouw leven niet waard”, luidt de boodschap. Laat dit een waarschuwing voor iedereen zijn!

Lees ook:

Bron