News

Oh no: je kan vanaf deze week geen Netflix-accounts meer delen

Netflix maatregelen

Netflix liet onlangs al weten dat ze maatregelen gingen nemen tegen het delen van accounts. Het platform is dan ook langzamerhand bezig om stappen te zetten. Vanaf deze week is het dan ook niet meer mogelijk om een account te delen op Netflix.

Netflix maatregelen

Op Netflix staan tegenwoordig ontzettend veel films en series, die natuurlijk leuker zijn om samen te kijken. De kosten van een abonnement kunnen namelijk nogal hoog oplopen. Toch komt Netflix nu met strenge maatregelen, waardoor je dus niet meer je account gemakkelijk kan delen. Eerder liet Netflix al weten dat ze actie gingen ondernemen tegen ‘account sharing’, maar nu lijkt het erop dat het echt gaat gebeuren. Netflix heeft namelijk al de eerste stappen gezet, waardoor alle mensen die hun account delen deze week een mail krijgen erover.

Extra kosten

Netflix kan tegenwoordig goed achterhalen wie zijn Netflix-account deelt. Andere mensen gebruiken namelijk een ander IP-adres en hierdoor ziet het bedrijf dit als een ‘externe kijker’. Als je dus je account wil blijven delen, dan kan je wel extra kosten gaan verwachten. Het gaat je namelijk maandelijks 3,99 extra kosten. Toch kan je je account nog wel omzetten in een volledig profiel, waardoor je de kosten voorkomt. Dan krijg je namelijk een echt Netflix-abonnement.

Lees ook:
Netflix deelt goed nieuws voor fans van de populaire serie Virgin River

Op vakantie kijken

Nu vraag je je misschien wel af, kan je Netflix dan nog wel op vakantie kijken? Dan zit je natuurlijk op een ander IP-adres dan thuis. Gelukkig heeft Netflix daar een oplossing voor bedacht en blijft het dus wel mogelijk. Toch moeten gebruikers daarvoor wel eerst 31 dagen lang gebruik maken van hun eigen wifi thuis. Als je dus voor een lange tijd niet thuis op je netwerk hebt gezeten, dan kan je een e-mail verwachten. Gelukkig houdt Netflix het allemaal wel simpel en kan je, dus gewoon blijven genieten van je favoriete films en series in het buitenland.

Beeld: Pinterest