Travel

15 hotspots die je niet mag missen in Praag

Bij Praag heb je misschien niet zo’n beeld zoals je bij Parijs en New York hebt. Laten wij het even voor je schetsen: kleurrijke gebouwen die je honderden jaren terug in de tijd brengen, indrukwekkende bruggen met uitzicht over de Moldau en ontzettend lekker eten waar je vervolgens een schijntje voor hoeft af te rekenen. Het is een stad die tien keer mooier is dan je in gedachten hebt. En hartstikke budget! Praag wemelt van de tentjes, daarom hebben wij de allerleukste hotspots op een rij gezet die je écht niet mag missen als je in deze stad bent. 

De Girlscene redactie ging afgelopen augustus op roadtrip met dank aan Opel en Booking.com. Eindbestemming: Praag. Op aanraden van jullie! Toen we op Instagram vroegen waar de reis naartoe moest antwoordden jullie massaal met Praag. Wij hadden van tevoren geen goed beeld van de stad, we lieten ons verrassen. En hoe! We hebben ons hart aan de stad verloren. We hadden niet gedacht dat Praag zó sfeervol zou zijn. Net zo romantisch als Parijs voor een getaway met jouw vriendje, maar ook net zo bruisend als Berlijn voor een stapvakantie met vriendinnen. Kortom: er is áltijd een reden om naar Praag te gaan. 

Speciaal voor jou zijn we de stad doorgestruind, op zoek naar de leukste hotspots in town. Deze unieke plekjes mag je absoluut niet missen als je in Praag bent! 

Koffie & lunch

Bella Vida
Ontbijtplekjes zijn niet makkelijk te vinden in Praag, maar bij Bella Vida kun je wél terecht voor overheerlijke granola met vers fruit, omeletten of pannenkoeken met Nutella en fruit. De koffie is ook erg lekker! Bella Vida is gelegen aan de rivier en dus hartstikke Instagram proof. 
Adres: Malostranské nábř. 563/3

Bread Gap
In het buitenland is het zoeken naar hotspots met coffee to go, een begrip dat ze daar vaak niet kennen. In Praag zitten ze ook niet op elke straathoek, maar wij hadden deze koffietent vrij snel gevonden. Je hebt er ook verse sinaasappelsap en spelt muesli. Je kunt er helaas niet erg leuk zitten, dus het is vooral om af te halen. 
Adres: Nerudova 208/8

Coffee Cube
Een piepklein standje waar een knappe barista koffie’s voor je klaarmaakt, dat is Coffee Cube. We waren er eerst straal voorbij gelopen, maar een local wees ons op dit tentje. Gelukkig maar, want de koffie’s zijn er overheerlijk (net als de knappe jongen die ze maakt ;-)). 
Adres: Jakubská, Staré Město

Styl & Interieur
In de romantische tuin kun je een koffietje drinken en een taartje of sandwich verorberen. Als je maag gevuld is, kun je door de winkel struinen die vol ligt met prachtige interieur items. 
Adres: Vodičkova 35

Wine food Market
Geen zin om tussen de toeristen te zitten? Bij Wine food Market komen voornamelijk locals. Een combinatie tussen een markt, bakkerij, café en restaurant. Ze serveren Italiaanse gerechten. Lekker!
Adres: Strakonická 948/1

Avondeten

Lokál Dlouha
Je bent niet in Praag geweest als je niet de Tsjechische keuken hebt ontdekt. In dit restaurant kun je traditioneel Tsjechisch eten en er komen voornamelijk bewoners van Praag. Tip: probeer ‘Olomoucké syrečky’!
Adres: Dlouhá 1

Pho Viet
We waren eigenlijk op zoek naar een ander restaurant, tot we dit pareltje tegenkwamen. Je kunt er Thais, Vietnamees én Japans eten: er is zoveel keuze dat je je drankje al op hebt voordat je eten hebt besteld. Meestal houden we meer van restaurants die gespecialiseerd zijn in een keuken, maar hier is alles even lekker. En ja, dit hebben we getest. Je kunt je voorstellen hoe vol (maar voldaan) we zaten ;-).
Adres: Zenklova 8/78

Tlustá Koala
Een sfeervol restaurant dat meer lijkt op een bruine kroeg. De inrichting verraadt het niet, maar je kan er geweldig eten. En hartstikke goedkoop! 
Adres: Senovážná 8

Cantina
Met sombrero’s, cactussen en flessen tequila als accessoires waan je je meteen in Mexico. Als je dol bent op Mexicaans eten dan moét je hier naartoe! De Girlscene redactie heeft haar maag vol gegeten bij Cantina. Bestel de nacho’s, spinazie met cream cheese en fajita’s met kip en beef. Om je vingers bij af te likken!
Adres: Újezd 38

Uitgaan

Hemingway Bar
Picture this: een sfeervol interieur met perfect gestylde barmannen waar het net lijkt alsof je van een cocktail sipt in een hippe bar in New York. Deze cocktailbar is zo populair dat je vaak even moet wachten voordat er een plekje vrij is. Wij hebben ons en halfuur moeten vermaken, maar óh, het was het waard. Tip: ga, zo mogelijk, aan de bar zitten zodat je de cocktailshakers in actie kunt zien. En bestel de Jamaican Punch! Eén minpuntje: de cocktails zijn niet goedkoop.
Adres: Karoliny Svētlé 279/26

Cash Only
Zit de Hemmingway Bar vol? Een paar honderd meter verderop zit Cash Only, een cocktailbar van dezelfde eigenaren als Hemingway Bar. Net zulke goede cocktails, maar minder druk. 
Adres: Liliová 218/3

Gran Fierro 
Deze bar is gelegen is de Nieuwe Stad en heeft een modern en industrieel interieur. Heel Instagram proof en een gezellige sfeer!
Adres: Voršilská 138/14

Letná Beer Garden
Lange tafels waar je met al je vrienden aan kan zitten, uitzicht over de hele stad én een halve liter bier voor €1,50: dat is Letná Beer Garden. Een echte aanrader voor zwoele zomeravonden!
Adres: Letenské sady 

Must do 

Zlute Lazne
Het kan enorm warm worden in Praag en dan is Zlute Lazne een uitkomst. Het is een soort stadsstrand van Praag. Nou ja, een strand kun je het niet noemen. Je kunt er lekker in het gras liggen en zwemmen in de rivier. Als je iets actievers wilt dan zonnen, kun je ook pingpongen en beach volleyballen. Je kunt er ook geweldig én spotgoedkoop eten (friet voor ​€1,40, het bestaat!).
Adres: Podolské nábř. 1184/3

Amorino
Een ijsje halen bij Amorino is een must, al is het maar voor een beeldschoon Instagramkiekje. Hier kun je ijsjes kopen in de vorm van een roos. Je mag alle smaakjes kiezen die je wilt! Voor de ijswinkel liggen fotogenieke tegels waar je snel Instagramfoto’s kunt maken voor het ijsje smelt. 
Adres: Malostranské nám. 38/24

Mijn Praag Tours
De schitterende architectuur, sfeervolle straatjes en historische bezienswaardigheden van Praag maken zeker een onvergetelijke indruk op je. Daarom wil je zeker het echte Praag ontdekken, de minder bekende plekjes, de leukste routes en de tofste excursies! Boek dan een Nederlandstalige rondleiding of excursie bij Mijn Praag Tours! Benieuwd? Klik dan hier.

Lees ook: