12 gezonde snacks waar je minder van gaat eten

Food door Marlieke

Hier op de redactie zijn we de hele week aan het hollen en vliegen. Vanuit huis naar de trein, naar de redactie, een afspraak hier en daar, weer in de trein naar huis... Het is best lastig om gezond te blijven eten als je zoveel onderweg bent. Het helpt als je genoeg lekkere en gezonde snacks meeneemt voor onderweg. Hier komen onze favorieten!

1. Bananenbrood
Onze hoofdredacteur Danique is helemaal gek van bananenbrood en neemt dit regelmatig mee als ontbijtje of snack in de trein.

2. Gekookt ei
En dit is dan weer een favoriet van Girlscene's Marlieke. Super makkelijk om mee te nemen, het vult en het is gezond. Je wordt alleen wel gek aangekeken, maar ach.

3. Rijstwafel pindakaas
Rijstwafels worden op de redactie héél veel gegeten. Als je er twee besmeerd met pindakaas en ze op elkaar plakt kun je ze prima meenemen. Gezond en lekker vullend.

4. Komkommer met hummus
De favoriet van Girlscene's Catherine is komkommer met hummus. Je snijdt de komkommer in langwerpige reepjes en doet wat hummus in een bakje. Lekker dippen in de trein!

5. Havermout-banaankoekjes
Prak een banaan, meng dit met 4 eetlepels havermout, wat honing en rozijnen. Leg hoopjes op een bakplaat en bak ze in 20 minuten op 180 graden tot ze bruin zijn. Lekker en super makkelijk om te maken.

 

A photo posted by mix & measure (@mixandmeasure) on

6. Ouderwetse appel
Wat is er mis met een appel of peer in je tas? Makkelijker kan niet hoor!

7. Yoghurt
Investeer in een goed sluitend bakje en neem wat yoghurt met fruit mee. Een ultieme tip? Appeltaart-yoghurt! Rasp je appel, meng dit met wat gebrande noten, kaneel en rozijnen door je yoghurt en smullen maar.

8. Groentenmix
Mix wat wortels, gesneden paprika, komkommer en tomaat door elkaar en doe het in een klein bakje. Ideaal om van de snoepen terwijl je op je trein wacht.

9. Havermoutmuffins
Bak een flinke voorraad gezonde muffins en vries ze in. Zo kun je de hele week smullen van je zelfgemaakte snack.

10. Smoothie
Als je een goed afsluitbare fles hebt, is een smoothie ideaal om mee te nemen als ontbijt of snack. Je moet het alleen niet té lang bewaren want dan worden ze een stuk minder lekker.

11. Wrap
Beleg een wrap met zuivelspread, kipfilet, komkommer en sla. Je kunt hem inpakken als een Turkse Pizza en zo in je tas stoppen. Een andere lekkere combinatie is een wrap met falafel, paprika, tomaat, sla en een goede saus.

12. Noten
Ideaal voor onderweg is een hand noten. Bewaar ze in een plastic zakje of een klein bakje en je bent good to go!

Lees ook: