5 lekkere mocktails met zomerfruit

Lifestyle door Catherine

Nu de zomer in volle gang is kunnen we wel een verfrissend drankje gebruiken. Een glas water of een flesje cola begint na een tijdje snel te vervelen, dus bedachten wij een paar bijzondere cocktails. Ook de meiden die nog niet aan de alcohol mogen óf willen kunnen deze drinken, want het zijn namelijk virgin cocktails: mocktails!  

1. Strawberry Rouge
Ingrediënten:
- 175 ml spuitwater
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 6 aardbeien
- 10 basilicumblaadjes
- 160 ml ananassap 
- 2 eetlepels limoensap
- 80 gram ijsblokjes

Bereiding:
Doe de aardbeien, de basilicum en het limoensap in een shaker. Stamp daarna zo goed mogelijk om de smaak uit de aardbeien en de basilicum te persen. Voeg het spuitwater, de basilicumazijn, het ananassap en het ijs toe. Schud enkele minuten tot het drankje goed gemengd is. Zeef het mengsel vervolgens en decoreer het glas met een paar extra aardbeien en basilicumblaadjes.

2. Virgin Mojito
ingrediënten:

- 1 theelepel witte rietsuiker of suikersiroop 
- 7-Up, Sprite of bruiswater (ijskoud)
- Een paar verse muntblaadjes 
- Een halve limoen in partjes
- Crushed ice

Bereiding:
Neem een gekoeld longdrinkglas of groot whiskyglas en doe er de partjes limoen en de rietsuiker in. De partjes moeten aangestampt worden met bijvoorbeeld een vijzel of de bolle kant van een lepel, zodat het sap vrijkomt. Voeg er de muntblaadjes aan toe en stamp weer voorzichtig. Schep het glas vol met crushed ice en vul het verder aan met 7-Up, Sprite of bruiswater.


3. Kokos Lavendel Mocktail
Ingrediënten:
- Sap van één citroen
- 1 eetlepel suiker
- 200 ml kokosnootwater
- 50 ml water
- 1/10e van de lavendel siroop (hieronder het recept)

Lavendel Siroop
Ingrediënten:

- 2 kopjes sugar
- 200 ml water
- 3 eetlepels gedroogde lavendel
- Eventueel nog een paar druppels paarse voedselkleurstof

Bereiding:
Maak eerst de lavendel siroop voordat je aan de mocktail zelf begint. Doe de suiker, het water en de lavendel in een steelpan met een dikke bodem. Breng dit geheel aan de kook en laat het 1 minuut pruttelen. Haal de pan vervolgens van het vuur, dek het af met een deksel en laat dit 20 minuten staan. Zo kan de lavendel goed intrekken. Zeef het mengsel (zorg dat je een fijne zeef gebruikt) en voeg eventueel de voedselkleurstof toe. De siroop kan een week bewaard worden in een afgesloten bak.

Doe het citroensap, de suiker, het kokosnootwater en het gewone water in een shaker of roer goed in een groot glas, tot de suiker is opgelost. Voeg nu de lavendel siroop toe en klaar is jouw mocktail!

4. Virgin Pina Colada 
Ingrediënten:

- 75 gram ananasblokjes
- 100 ml ananassap
- 400 ml kokosmelk
- 50 gram ijsblokjes
- Rasp van 1 limoen
- 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden

Bereiding:
Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de ananasblokjes in een blender. Voeg het ananassap, de kokosmelk, het ijs en de limoenrasp samen en mix het geheel tot een schuimig drankje. Schenk in vier glazen en garneer met een stukje ananas.


5. Sprankelende Peer Mocktail
Ingrediënten voor 6 drankjes:

- 200 ml vers perensap
- 1 theelepel citroensap
- 150 ml honing
- 50 gram suiker
- 4 takjes rozemarijn
- 1 klein stukje gember, dun gesneden
- Ijsblokjes
- bubbeltjeswater

Bereiding:
Combiner het perensap, het citroensap, de honing, suiker, rozemarijn, en de gember in een steelpan en breng dit geheel aan de kook. Laat het 5 minuten pruttelen, zodat de suiker helemaal oplost. 
Haal de pan vervolgens van het vuur en laat het mengsel 30 minuten staan. Zeef het geheel en laat de siroop goed afkoelen. Meng drie eetlepels siroop met bubbeltjeswater om jouw mocktail af te maken.

Lees ook:

Bron, bronbron, bron, bron