12 films uit jouw jeugd die je opnieuw moet kijken

Films & Series door Marlieke

De zomer is voorbij en de donkere dagen komen in zicht. Verveel je je? Geen probleem, want wij hebben de leukste films uit je jeugd op een rijtje gezet die je écht opnieuw moet kijken. Want hé, niets is fijner dan met een bak popcorn op je schoot voor de televisie herinneringen ophalen. Roep je vriendinnen bij elkaar en kies een film uit dit lijstje!

1. A Cinderella Story
Het ultieme romantische sprookje, met Hilary Duff in de hoofdrol. Hilary was onze favoriet, want een film met deze actrice in de hoofdrol stond gelijk aan de perfecte romantische komedie. A Cinderella Story is de 'moderne' variant van Assepoester waarin de hoofdrolspeelster aan het werk moet in het restaurant van haar stiefmoeder. Ondertussen heeft ze via chat contact met haar droomprins, die uiteindelijk een heel leuke jongen blijkt te zijn...

2. Princess Ella
Ella heeft de gave van gehoorzaamheid gekregen, maar is hier niet altijd blij mee. Om er vanaf te komen gaat ze op reis naar iemand die de betovering kan opheffen, maar ze maakt onderweg nogal wat avonturen mee. Princess Ella wordt gespeeld door Anne Hathaway en het is nog steeds de ultieme komedie om bij weg te dromen.

3. Matilda
Het bekende boek van Roald Dahl werd al in 1996 als film uitgebracht, maar we hebben er nog steeds geen genoeg van! Matilda is een extreem slim meisje met een speciale gave. Haar ouders zijn daarentegen dom en een tikkie crimineel. Matilda's juf op de basisschool ziet gelijk dat Matilda super slim is en helpt haar met boeken en lessen. Andersom helpt Matilda haar juf met haar brute tante, die ook nog eens schoolhoofd is. Deze film is spannend, grappig en vooral heel lief.

 

A photo posted by Matilda Movie (@matildamovie) on

4. Free Willy
Jesse heeft een moeilijke jeugd en als hij op een dag bij het dofinarium met Willy in aanraking komt ontstaat een bijzondere vriendschap. Willy leeft al zijn hele leven in gevangenschap, maar de directeur wil hem nu vermoorden vanwege de hoge levensverzekering. Jesse besluit Willy te redden en krijgt hulp van zijn vriendin.

5. De Zwanenprinses
Prinses Odette wordt door een boze tovenaar betoverd. 's Nachts is ze een prinses, maar overdag een zwaan die gevangen is in een meer. Een prins probeert haar te redden door de boze tovenaar aan te pakken. Deze tekenfilm blijft leuk om te zien en als je Prinses Odette en haar hubbie nog niet zat bent, kun je nu ook kijken naar het vervolg dat in 2014 uit kwam: De Zwanenprinses - Er was eens een koninklijke familie.

6. Finding Nemo
Wie kent deze film nou niet? Nemo wordt gevangen genomen door vissers en verkocht aan een tandarts die Nemo samen met andere vissen in zijn aquarium bewaard. Terwijl de vader van Nemo samen met Dory op zoek gaat naar Nemo, probeert deze samen met zijn maatjes uit het aquarium te ontsnappen. Deze film blijft ook nu je wat ouder bent onwijs grappig.

7. Brother Bear
Deze film speelt zich af in de tijd van mammoeten, beren en indianen en gaat over drie broers. De jongste broer heeft een hekel aan beren en is dan ook gebroken als zijn oudste broer door een beer gedood wordt. Hij zweert wraak en doodt de beer die hem zijn broer afnam. Als straf wordt hij door de grote geesten der Aarde zelf veranderd in een beer. Een wild avontuur op zoek naar de geest van zijn broer volgt. Dit verhaal van Disney is super ontroerend dus houd je zakdoekjes maar bij de hand.

8. Spirit
Spirit is een eigenwijs en koppig paard. Als hij voor het eerst in aanraking komt met mensen die hem gevangen nemen laat hij zich niet temmen. Toch sluit Spirit vriendschap met een jonge Indiaan en wordt hij verliefd op een merrie. Samen met de Indiaan beleven ze allerlei avonturen. Was of ben jij een paardenliefhebber? Dan moet je deze film zeker opnieuw kijken!

9. Shrek
Wie kent deze flim niet? Een oger redt een prinses uit een toren en wordt verliefd op haar. Zij blijkt 's nachts ook in een oger te veranderen en valt voor Shrek. Het is echter niet makkelijk om er samen vandoor te gaan, want haar ouders verwachten iets heel anders. Deze film is leuk voor jong en oud en de bijrollen in de vorm van de Gelaarsde Kat en Ezel zijn hilarisch.

10. Lizzie McGuire
Nog een film met Hilary Duff. Lizzie McGuire was een populaire serie, maar er is ook een film van. In de film gaan Lizzie en haar vrienden op schoolreis naar Rome, waar ze wordt aangezien voor een populaire zangeres en allerlei avonturen meemaakt. Ook zijn er natuurlijk weer knappe jongens aanwezig.

 

A photo posted by Lizzie McGuire (@itslizziem) on

11. Hachi
Een echte jankfilm, dat is Hachi. Hachi is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een puppy wordt door een gezin opgenomen en ontwikkelt zich tot de meest trouwe hond ooit. Ieder dag wacht hij zijn baasje op bij het station. Maar als zijn baasje op een dag op het werk een hartaanval krijgt, komt hij nooit meer thuis. Hachi blijft echter wachten, 9 jaar lang, tot hij zelf sterft.

12. The Parent Trap
Dé film die je echt opnieuw moet kijken. Nog steeds zijn wij verbaasd over hoe ze deze film gemaakt hebben, want de jonge Lindsay Lohan speelt in haar eentje een tweeling. De ouders van de meiden zijn gescheiden en ze wonen allebei bij een andere ouder. Van elkaars bestaan weten ze niks, tot ze op zomerkamp gaan. Ze besluiten hun ouders in de maling te nemen om zo te kijken hoe het is om bij de andere ouder te wonen.

Welke film ga jij echt opnieuw kijken?