News

Dit nieuws over Zara is zwaar teleurstellend

Als er een Zara in de buurt is, kunnen we het niet laten om even langs te gaan. Vooral niet als het sale is ;-). Zara is één van onze favoriete kledingwinkels, maar helaas is er nieuws naar buiten gekomen waardoor we toch iets anders aan kijken tegen de keten. Deze actie van Zara is echt niet oké…

Zara staat bekend om super hippe items voor een zacht prijsje. Jaarlijks brengt de kledingwinkel duizenden ontwerpen uit. Maar Zara heeft een enorme blunder gemaakt met een aantal recente kledingstukken. De ontwerpen lijken namelijk verdacht veel op die van de Amerikaanse illustrator Tuesday Bassen.

De illustrator is geen onbekende in modeland. Ze werd eerder al ingehuurd door merken zoals Nike, Adidas en Urban Outfitters. Tuesday schrok dan ook enorm toen ze een ontwerp voorbij zag komen die enorm op die van haar lijkt. En toen nog één. En nog één. 

Reden genoeg om contact op te nemen met Zara. De ontwerpster heeft een advocaat een boze brief naar de kledingketen laten sturen. Helaas kreeg ze niet het antwoord waar ze op hoopte. “Zara zegt letterlijk dat ik geen punt heb omdat ik een zelfstandige kunstenaar ben en zij een groot bedrijf”, zegt Tuesday op Twitter. 

Inmiddels is de maat vol voor Tuesday en heeft ze de hulp van social media ingeschakeld. Op Twitter en Instagram roept ze iedereen op om haar berichten te delen. Dit is volgens de ontwerpster de enige manier om als zelfstandig ondernemer te kunnen winnen van een gigantische kledingketen. 

Lees ook:

Bron