Lifestyle

Positief verhaal: Mijn droom is uitgekomen

Misschien ken je de topics met heftige verhalen wel hier op Girlscene.nl. Meiden vertellen over wat zij mee hebben gemaakt of over heftige dingen waar zij mee moeten leven. Vanaf nu komt er een nieuwe rubriek op de website met positieve verhalen! Af en toe heb je gewoon even een goede dosis positiviteit nodig. Deze keer lees je het verhaal van Hanna.

Ik ben Hanna (13) en ik zit al op turnen sinds ik in groep 6 zat. Ik zit nu in het tweede jaar van het middelbaar onderwijs. Turnen was al vanaf jongs af aan mijn lust en mijn leven. De meeste kinderen hebben vaak nog onrealistische dromen en mijn grote droom was om in de selectie te gaan turnen. Je begint namelijk altijd in de recreatie en je kan alleen maar worden gevraagd voor de selectie als je goed genoeg bent.


In het begin denk je elke keer als er iemand van de selectie komt kijken dat ze je uitkiezen. Wanneer je ouder wordt geef je de hoop op. Ik trainde maar 1 uur in de week op vrijdag. Omdat ik op een gegeven moment te oud was, moest ik naar de oudste recreatiegroep. Die trainden op maandag in dezelfde hal als de selectie. Dit maakt je helaas ook onzeker en ik had eigenlijk al heel lang niet meer aan mijn grote droom gedacht. Daar kwam op 1 februari verandering in.

Op 1 februari vroeg mijn trainster aan mij en een ander meisje van mijn recreatiegroep of wij even wilden komen. Dit deden we braaf, maar we hadden geen idee waarvoor het was. Het kwam er eigenlijk op neer dat de selectie trainster ons vroeg om met de selectie te gaan trainen. Vorige week heb ik samen met mijn ouders een afspraak gemaakt: ik maak dit seizoen af in de selectie. Na deze proefperiode kijken we hoe het met school gaat, maar ook hoe het met de fysieke en mentale belasting gaat, want in de selectie ga je meer uren trainen. Eerder deed ik altijd maar 1 uurtje per week, maar de selectie traint officieel 7 uur in de week. Omdat dat natuurlijk opeens 6 uur meer per week is was dat geen optie. We hebben het volgende afgesproken: Ik ga op maandag 2 uur trainen in plaats van 1 uur en ik ga ook nog op zaterdag 3 uurtjes. Als dat na een paar weken goed gaat, dan gaan we over naar de 7 uur per week. Als alles goed gaat in de proefperiode mag ik ook aan wedstrijden meedoen. Ik ben natuurlijk super blij dat mijn grote droom is uitgekomen! 

Heb jij ook een positief verhaal en wil je deze graag delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Positief verhaal’. 

Beeld: Pixabay