Dit zijn de leukste films die dit najaar uitkomen

Films & Series door Catherine

Het weer wordt langzaamaan slechter en dat betekent dat we lekker met een bak popcorn en een dekentje op de bank kunnen ploffen om de de nieuwste films te bekijken. Of in de bios natuurlijk! Girlscene heeft weer een lijstje gemaakt zodat jij die regenachtige dag weet door te komen. Van spannende thrillers tot vrolijke komedies, kijk mee wat er dit najaar in de bioscoop te zien is. 

The Girl On The Train - 7 oktober
The Girl On The Train is een spannende thriller die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Paula Hawkins. Het verhaal gaat over Rachel Watson (gespeeld door Emily Blunt) die elke dag de trein naar haar werk neemt. Ze is al een tijdje depressief door haar scheiding en komt tot overmaat van ramp elke dag met de trein langs het huis van haar ex-man. Om de pijn te vergeten focust ze zich op een ander huis. Ze fantaseert dat daar een gelukkig koppel woont dat ze Jess en Jason noemt. Op een dag, wanneer haar trein langs het huis komt, ziet ze iets verschrikkelijks gebeuren… De ochtend erna wordt ze wakker met een verschrikkelijke kater, verschillende wonden en geheugenverlies. De paniek slaat pas echt toe als ze op het nieuws ziet dat haar Jess vermist is. Wat is er die dag gebeurd?

Middle School: The Worst Years of My Life - 7 oktober
Middle School staat in Amerika ongeveer gelijk aan de onderbouw van de middelbare school. We weten allemaal wel dat er in die tijd de raarste dingen gebeuren! Een verlegen kunstenaar Rafe Katchadorian heeft een wilde verbeelding en is klaar met de middelbare school en de regels die hij daar moet volgen. Rafe en zijn beste vriend Leo hebben een plan bedacht: ze gaan elke regel in het schoolhandboek breken! Je voelt al aan dat dit voor problemen zorgt...

Trolls - 4 november
Deze hilarische animatiefilm is van de makers van Shrek én de stemmen van de schattige Trolls worden ingesproken door onder andere Justin Timberlake en Anna Kendrick. Alleen dat is al genoeg reden om deze film te gaan bekijken. Poppy (Anna) en Branch (Justin) verlaten hun veilige wereldje om samen de vrolijke Trolls te redden van de gevaarlijke Bergens. Het wordt een kleurrijk en muzikaal avontuur.

Doctor Strange – 4 november
We krijgen geen genoeg van de Marvel films en Doctor Strange is zeker één van de heftigste verhalen tot nu toe. Nadat Stephen Strange, de meest bekende neurochirurg ter wereld, gewond raakt bij een auto-ongeval, stort z'n carrière in. Hij begint een lange reis van revalidatie waar hij de Ancient One ontmoet, die later zijn mentor wordt in de mystieke kunsten. Dat Benedict Cumberbatch in de hoofdrol speelt kan natuurlijk ook geen kwaad!

Fantastic Beasts And Where To Find Them - 18 november 
Alle Harry Potter fans opgelet: er komt een nieuwe film uit van J.K. Rowling! Fantastic Beasts And Where To Find Them speelt zich jaren voor het Harry Potter universum af. In 1926 arriveert Newt Scamander in New York City voor een congres van magiërs. Hij heeft een magische koffer bij zich waarin magische wezens verstopt zitten. Als de wezens plotseling uit de koffer ontsnappen zorgt dat ervoor dat de magische autoriteiten achter Newt aan gaan. Ondertussen komen ook de verhoudingen tussen de magische en niet-magische wereld op scherp te staan. Deze film wil je echt niet missen!

Moana – 25 november
De makers van Frozen komen deze herfst ook weer met een vrolijke Disney animatie. Een jonge vrouw gebruikt haar talenten om naar een legendarisch eiland te zeilen. Ze ontmoet onderweg de held van dit avontuur: de Nieuw Zeelandse halfgod Maui die samen met haar op reis gaat. Leuk weetje: Moana Waialiki is de eerste Disney prinses die uit Polynesië komt.

Passengers - 22 december
Jennifer Lawrence and Chris Pratt zijn de sterren in deze romantische science fiction film. Een ruimteschip dat duizenden mensen vervoert vertrekt naar een verre kolonie. Onderweg is er plotseling een storing in de slaapkamers. Als gevolg hiervan worden twee reizigers (Jennifer Lawrence en Chris Pratt) 60 jaar te vroeg wakker en ontwikkelen ze langzamerhand gevoelens voor elkaar.

Welke film wil jij graag zien?