Food

5 recepten die je kunt maken met een slowcooker

Een slowcooker is al een tijdje hip en de laatste tijd zie je in steeds meer huizen één in de keuken. Waarom is een slowcooker zo handig en fijn? Dankzij de lage temperatuur van een slowcooker blijven de de voedingswaarden van ingrediënten in tact. Handig! Er komt ook (bijna) geen vet aan te pas waardoor het een gezonde variant van koken is. 

# Chicken Ceasar Wraps
Kip is altijd een goed idee en met een slowcooker kun je heel makkelijk deze lekkere wraps maken.

Ingrediënten:
– 900 gram kipfilet
– 120 ml water
– 240 ml ceasardressing
– 45 gram Parmezaanse kaas
– 6 grote tortilla’s 
– sla naar keuze

Doe het water in de slowcooker en voeg de kipfilet toe. Laat het nu zo’n 6 tot 8 uur in de slowcooker koken op een lage stand. Hierna haal je het water uit de slowcooker en voeg je de ceasardressing toe. Laat het nu nog zo’n 30 minuten in de slowcooker. Je kunt de tortilla’s nu vullen met de kip en ceasardressing en eventueel Parmezaanse kaas en sla.

# Kalkoenballetjes
Gehaktballetjes kennen we allemaal wel, maar deze kalkoenballetjes zijn ook zeker het proberen waard. Je kunt ze eten met rijst, maar je het is ook lekker om de balletjes op brood te doen!

Ingrediënten:
– 500 gram kalkoenfilet
– 120 gram wortels
– 20 gram broodkruimels
– 1 rode ui
– 25 gram blauwe kaas
– 1 eiwit
– 2 theelepels kruidenmix naar keuze
– 2/3 teentjes knoflook
– een halve theelepel zwarte peper
– hete saus naar keuze

Doe alle ingrediënten, behalve de hete saus, in een kom en mix het goed door elkaar. Maak nu kleine balletjes en leg deze in de slowcooker. Aan het einde doe je de hete saus erbij. Nu laat je het geheel voor zo’n 6 tot 8 uur in de slowcooker. Hierna is het klaar en kun je lekker eten. 

# Gezonde nacho’s 
Wie houdt er nou niet van nacho’s? Helaas zijn nacho’s niet altijd even gezond, maar dit recept is dat gelukkig wel! Nacho’s zijn perfect voor tijdens een filmavondje of wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers.

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 100 gram salsa
– 1 kleine peper
– 1 eetlepel komijn
– 1 theelepel chilipeper
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 400 gram bonen
– tortillachips

Doe de kip, salsa, peper, komijn, chilipeper, knoflook en zout in de slowcooker. Laat dit zo’n 6 uur in de slowcooker op een lage temperatuur zitten. Roer het geheel hierna door en voeg de bonen toe. Laat dit nu nog zo’n 30 minuten in de slowcooker. Leg de tortillachips in een overnschaal en doe de rest van het eten eroverheen. Doe het nu nog even in de oven en hierna is het smullen geblazen.

# Smores brownies
Wees de viezigheid te slim af en bedek je slowcooker voor dit recept met bakpapier! Brownies zijn vaak lekker klef en de kans is groot dat je je slowcooker bijna weg kunt gooien als je er geen bakpapier in doet. 

Ingrediënten:

Voor de bodem:
– een pak biscuit
– 180 gram boter
– 100 gram suiker

Voor de brownies:
– 120 gram boter
– 200 gram pure chocolade
– 200 gram suiker
– 3 grote eieren
– 150 gram bloem
– 25 gram cacaopoeder
– 3/4e theelepel bakpoeder
– een halve theelepel zout
– 125 gram chocolate chips

Voor de topping:
– Melkchocolade
– Marshmallows

Mix de ingrediënten voor de bodem met elkaar en leg dit op de bodem van de slowcooker. Smelt de boter en de chocolade voor de brownies in een pannetje. Haal het van het vuur af en voeg nu de suiker, eieren, bloem, cacaopoeder, het bakpoeder en zout toe. Roer vervolgens de chocolate chips door de mix heen. Giet de mix nu over bodem heen in de slowcooker. Breek de melkchocolade in stukjes en doe dit samen met de marshmallows weer over de rest heen. Je kunt nu alles zo’n 2 tot 2,5 uur in de slowcooker laten staan, maar doe dit wel op een laag volume. Haal de brownies uit de slowcooker en dankzij het bakpapier moet dit makkelijk gaan.

# Gevulde paprika 
Ben jij fan van paprika? Dan moet je dit recept ook maar eens proberen. Gevulde paprika is echt heel erg lekker en dit recept voor de slowcooker is misschien wel perfect. Geen fan van paprika’s? Gevulde champignons of gevulde courgette is ook erg lekker.

Ingrediënten:
– 500 gram gehakt
– 120 gram cheddar kaas
– 400 gram zwarte bonen
– 125 gram maïs
– 250 ml salsa
– 1 theelepel komijn
– halve theelepel chilipoeder
– Zout en peper
– Paprika’s 

Doe wat bakspray in de slowcooker. Snijd de paprika’s vanaf de bovenkant open en maak de binnenkant leeg. Doe nu het gehakt, de kaas, de bonen, de maïs, de salsa, de komijn en de chilipeper in een kom en roer dit goed door elkaar. Verdeel dit nu over de paprika’s. Doe de paprika’s in de slowcooker en laat het zo’n 5 tot 6 uur koken op een lage stand. 

Welk slowcooker recept ga jij uitproberen?

Bron, bron

Must reads 👀