Beauty

5 tips om een bad hair day te voorkomen

Een dichte douchecabine en opgestoken haar zorgt bij sommige meiden geregeld voor een bad hair day. Wat is dat toch? Voor het douchen zit je haar fantastisch, maar zodra je de douche uitstapt is er geen land mee te bezeilen. Of dat je wakker wordt met coupe vogelnest. No worries, Girlscene geeft je tips hoe je je een bad hair day voorkomt.

1. Draag een badmuts
Het is allesbehalve sexy, maar waarschijnlijk douche je alleen dus er is niemand waar je je iets van aan hoeft te trekken. Onze eerste en misschien wel beste tip is om een badmuts aan te schaffen en die op te zetten voordat je onder de douche gaat. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat het water bij je haar komt en daardoor voor een bad hair day zorgt. Zonder badmuts is de kans groter dat je haar vetter wordt en pluizig oogt. Dat scheelt ook weer droogshampoo gebruiken. 😉

2. Zet de temperatuur niet te hoog tijdens het douchen
In de zomer heb je misschien niet per se behoefte aan een warme douche, maar zodra de koude maanden aanbreken waarschijnlijk wel. Heb je vaker last van bad hair days in de winter? Dan is te warm douchen misschien de oorzaak. Als je de temperatuur omhoog gooit tijdens het wassen van je haar droogt je haar namelijk uit. Zoals je misschien wel weet zit droog haar minder mooi en ziet het er minder gezond uit. Eerder schreven we over de beste temperatuur waarin je kunt douchen, dus als je benieuwd bent hoe ‘heet’ je je douche moet zetten is het aan te raden om dit artikel terug te lezen.


3. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

De douche is een belangrijke plek om een bad hair day te voorkomen. Niet alleen moet je dus niet te heet douchen, want daarnaast is het ook belangrijk dat je een goede shampoo en conditioner voor je haar kiest. Daarbij moet je goed naar je haartype kijken om de beste producten voor jouw haar te vinden. In dit artikel helpen we je een handje op weg. Zo kan een volume shampoo iets uitdrogend zijn voor het haar, waardoor het minder geschikt is voor droog haar, maar juist wel goed werkt voor iemand met een fijn haartype.

4. Investeer in een goede haarborstel
Allereerst willen we zeggen om vooral niet te vaak je haren te borstelen (maximaal eens per dag is meer dan zat) en daarnaast willen we je een goede haarborstel aanbevelen. Ga liever voor een borstel dan voor een kam en kies dan het liefst eentje met goede pinnetjes, zoals de Mason Pearson of Rock & Ruddle. Zo’n haarborstel is duurder dan een borstel die je in de drogisterij koopt, maar als je goed met de borstel omgaat en het regelmatig schoonmaakt kan het zo je hele leven meegaan.

5. Droog je haar rustig na het wassen
Heb je net je haren gewassen? Dan is dit het moment waarop je rustig met je haar moet omgaan, omdat het dan juist breekbaar is. Daarom is de laatste tip om je haren rustig te drogen na het wassen. Gebruik liever een microvezel handdoek die het vocht uit je haar goed absorbeert dan een ruwe handdoek die je haar alleen maar pluizig maakt. Dep het haar droog en probeer zo min mogelijk te wrijven.

Wat zijn volgens jou de beste tips om een bad hair day tegen te gaan?

Beeld: iStock