Beauty

Dit is waarom je nooit met nat haar moet slapen

nooit-met-nat-haar-slapen

We weten allemaal dat het vast niet veel goed doet voor onze coupe, maar we doen het allemaal wel eens. Slapen met nat haar is een stuk schadelijker voor je gezondheid dan je zou denken. Het zit zo.

Slapen met nat haar

Je doet het zelf vast ook wel eens. Je bent moe, maar wil nog wel even snel in de douche springen. Nadat je lekker fris je haren hebt gewassen, heb je geen zin meer om het voor het slapengaan te drogen. We don’t blame you, maar zo beland je wel met kletsnatte haren in bed. Na het lezen van dit artikel wil jij nooit meer met nat haar gaan slapen. Het is namelijk niet alleen slecht voor je mooie lokken en hoofdhuid, maar er zijn nog veel meer vervelende gevolgen waar je last van kan krijgen.

De kwaliteit van je haar gaat er enorm op achteruit als je te vaak slaapt met nat haar. Je krijgt gebroken en afgesleten punten, maar op je hoofdhuid zelf gebeurt er ook van alles. Je haar aan de lucht laten drogen duurt al langer dan met een haardroger, maar wanneer je hoofd dan ook nog eens op een kussen ligt, vertraagd het drogingsproces nog meer. Zo krijgen bacteriën de tijd om gezellig bij te kletsen. Deze broeiplaats ontstaat niet alleen in/op je kussen, maar ook op je hoofdhuid zelf. Zo kan er schimmel ontstaan. Yak!

Serieuze gevolgen

Die schimmels kunnen uiteindelijk een serieus probleem veroorzaken. Dit kan al snel zorgen voor roos, een jeukende hoofdhuid, een vieze geur en erger nog, je haar kan gaan uitvallen. Om je nog meer te behoeden op vervelende gevolgen, zijn er nog een aantal dingen die kunnen komen van te vaak slapen met nat haar. Houd je vast, je kunt zelfs ringworm krijgen. Als je echt dagelijks naar bed gaat met nat haar kunnen de schimmels zich verplaatsen naar je weefsel. Dit veroorzaakt dan weer rode ronde plekken. Wees niet bang, want dit gebeurd echt pas wanneer je meerdere dagen per week met nat haar in bed duikt.

Last but not least, ga ook niet naar bed met een natte coupe als je last hebt van migraine. Ben je gevoelig voor hoofdpijn? Dan kunnen we je garanderen dat je zonder te föhnen wakker wordt met knallende koppijn. Dit wil je natuurlijk allemaal voorkomen. Dus neem die extra tijd ‘s avonds wel om je haren goed af te drogen en zet de haardroger er voor een paar minuutjes op.