Travel

10 dingen die je deze vakantie in je koffer moet stoppen

Kijk jij ook zo uit naar de vakantie? Het moment waarop je eindelijk je koffer inpakt is zo gelukmakend dat de vakantiestemming er meteen inzit. Alleen is er altijd één grote angst... Vergeet ik niet iets?! We hebben al een vakantie checklist voor je opgesteld, maar de volgende producten zijn óók handig om in je koffer te stoppen. Lees snel verder.

De ultieme vakantie checklist? Die hebben we in dit artikel al laten zien! Zo'n checklist is handig om erbij te houden als je je koffer inpakt. Iets vergeten? Dat is er dan niet meer bij! Maar los van zo'n checklist kunnen we zo tien dingen opnoemen die je in ieder geval mee moet nemen. Deze items zijn 1. heel reisvriendelijk of 2. onmisbaar tijdens de zomervakantie.

1. Reinigingsdoekjes
Hoewel we zelf niet zo'n fan zijn van reinigingsdoekjes - we schreven hier waarom het niet goed voor je is -, is het toch handig om een pakje mee te nemen op reis. Je kunt overdag een doekje gebruiken om je gezicht schoon te maken voordat je een nieuwe laag zonnebrandcrème aanbrengt of gebruik het om jezelf een beetje op te frissen. Ideaal om mee te nemen in je strandtas dus! Bovendien hebben we op YouTube al goede verhalen gehoord over de Clinique Take The Day Off towelettes (€17,60 voor 50 doekjes), dus die zou je kunnen proberen als je meer te besteden hebt. Deze reinigingsdoekjes zijn te koop bij de Bijenkorf of op de website van Clinique.

2. Zakje voor je bikini
Misschien heb je nog nooit over deze geniale uitvinding gehoord en in dat geval moet je dit echt even horen: schaf een afsluitbare zak aan waar je je natte bikini in kunt stoppen. Zo'n tasje is vaak van plastic gemaakt en is ideaal om je bikini na een dag zwemmen in op te bergen zonder dat de rest van de spullen in je tas nat worden. Super handig en meestal gewoon te koop bij Primark (of op Etsy).

3. Wereldstekker
Ervan uitgaan dat je jouw telefoonoplader overal ter wereld kunt gebruiken is een beginnersfout. Check daarom altijd voor vertrek wat voor stekkers je waar kunt gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld in Engeland en landen buiten Europa vaak een wereldstekker nodig om je telefoon op te kunnen laden en je haartangen op te warmen.

4. Nagellakremover
Het klinkt misschien random om nagellakremover op dit lijstje te zetten, maar geloof ons: waarschijnlijk wil je dit gebruiken. Of je nu twee nachten weg bent of twee weken, de kans dat je nagellak er ineens afbladdert is altijd aanwezig en dan is het wel zo fijn dat je het eraf kunt halen.


Met de klok mee: Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert + SPF 50+ €18,99 (150 ml), Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert + Aftersun €11,99 (200 ml) en Clinique Take The Day Off towelettes €17,60.

5. Aftersun
Een onmisbaar product dat je snel vergeet in te pakken is aftersun. Na een dag in de zon vindt je huid die verkoeling juist hartstikke fijn en bovendien helpt het om je huid te herstellen. Don't forget!

6. Zonnebrandcrème
Lekker voor de hand liggend, maar we vinden het belangrijk om te vermelden dat je echt een zonnebrandcrème (of beschermende olie) in je koffer moet stoppen. Kies voor lichte en smalle flacons, zodat je die makkelijk in je tas en koffer meeneemt zonder dat het veel ruimte in beslag neemt of zwaar weegt. Je huid beschermen is erg belangrijk! Wil je weten welke factor past bij jouw huidtype? Doe de test dan hier.

7. Washandjes
Op je vakantiebestemming word je vaak voorzien van handdoeken, maar washandjes daarentegen... En dat terwijl washandjes juist op een warme bestemming goed van pas komen. Neem daarom voor de zekerheid washandjes mee in je koffer of koop wegwerp washandjes om goed voorbereid op pad te gaan.

8. Nagelschaar
Een ander veel vergeten item is een nagelschaar. Zul je niet zien dat je er één nodig hebt en dat je het vergeet. Argh! Of je nu je nagels moet knippen, het kaartje uit je nieuwe jurkje wil halen of de rafels aan de rand van je shirt wil weghalen, met een nagelschaar in je koffer zit je goed.

9. Pincet
Voor het epileren van je wenkbrauwen of het weghalen van een splinter: better safe than sorry, dus neem altijd een pincet mee in je koffer. Een pincet weegt helemaal niet veel en neemt amper ruimte in, dus het moet geen probleem zijn om er één mee te nemen. Of misschien neemt je moeder/vriendin/nichtje er wel eentje mee!

10. Medicijnen
Tot slot nog een belangrijk iets: vergeet niet om medicijnen mee te nemen. Je weet nooit wat er gebeurt namelijk! Wie weet krijg je intense hoofdpijn, maagpijn, diarree (of juist obstipatie) en dan is het vervelend als je niets bij je hebt om het tegen te gaan. 

Wat neem jij mee op vakantie?

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved