Lifestyle

8 tips tegen stinkschoenen

Warm weer betekent voor veel meiden ieder jaar weer hetzelfde: het seizoen van warme voeten is aangebroken. Geen frisse voeten en stinkschoenen hebben is hartstikke vervelend, maar gelukkig kun je het voorkomen! Girlscene ging op onderzoek uit en zocht naar dé tips tegen stinkschoenen om je zomer een stuk beter te maken. Ben je benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan verder.

Warme voeten zijn geen pretje, net zoals het gevolg daarvan: stinkschoenen. Niets om je voor te schamen! Gelukkig heeft Bama® middeltjes, producten en trucs die je uit de kast kunt halen om je
schoenen en voeten zo fris mogelijk te houden deze zomer.


1. Gebruik een voetenspray
Tegenwoordig zijn er verschillende voetensprays verkrijgbaar die je voeten zacht, droog en fris houden in je schoenen. Erg fijn als het buiten warm is of als je met blote voeten in je schoenen stapt. Vooral als je snel last hebt van vieze geurtjes helpt zo’n spray om het zweet tegen te gaan.

Tip: gebruik Bama® Fresh, deze spray voor je schoenen neutraliseert onprettige geurtjes, draagt bij aan de hygiëne en garandeert frisse en droge voeten.

2. Bescherm je schoenen tegen de regen
Ook in de zomer kan er opeens een stortbui voorkomen. En dat is vervelend als je staat te dansen op een festival in je nieuwe leren sandaaltjes of suède festival boots. Maar no worries: Bama® Dirt Protector (€9,95) biedt de nodige bescherming.

3. Wissel iedere dag je schoenen om
Tip: draag iedere dag een ander paar schoenen. Waarom? Op die manier kunnen je schoenen goed drogen. Sterker nog, haal ook de zooltjes uit je schoenen om het proces te versnellen. Kun je mooi meteen de schoenen aantrekken die normaal achter in je kast belanden. 😉

4. Houd je schoenen fris
Naast dat het belangrijk is om je schoenen te laten luchten en drogen is een speciale schoenendeodorant aan te raden. Soms is het kwaad al geschied en stinken je schoenen. Dan komt zo’n spray goed van pas! Het is misschien geen sexy product om te kopen, maar het helpt wel om onprettige geurtjes te neutraliseren.

Tip: Bama® Fresh spray (€5,95) om geurtjes te neutraliseren. Wil je je espadrilles, sandalen of slippers schoonmaken? Dan raden we Bama® Cleaning Lotion (ook €5,95) voor open schoenen aan! 

5. Vermijd cafeïne
Het spijt ons, maar de kopjes koffie ‘s ochtends kun je het beste laten staan. Het schijnt dat je door cafeïne namelijk meer gaat zweten en dat is waarschijnlijk wat je in de zomer wil voorkomen. Bummer. Hetzelfde geldt voor pittig eten, trouwens.

6. Doe een paar zolen in je schoenen
Een paar zolen kunnen je voeten ook helpen, vooral als je zooltjes kiest die speciaal op de markt zijn gebracht om je voeten fris te houden, zoals Bama® Fresh Inlegzolen (€5,95 voor 6 stuks). Vergeet niet om de zolen regelmatig te verwisselen om het hygiënisch te houden. 

7. Was je voeten iedere dag
Wie snel last heeft van onprettige geurtjes kan het beste iedere dag zijn of haar voeten wassen. Je hebt trouwens niet per se zeep nodig, zolang je maar goed je voeten afspoelt en het daarna droogt met een handdoek. Je kunt eventueel een voetenbadje maken met Epsomzout. Dat schijnt goed te werken om je voeten droog te houden gedurende de dag.

8. Trek de juiste sokken aan
Je hoeft niet in alle schoenen sokken te dragen, maar het dragen van sokken is wel belangrijk. Vooral sokken van natuurlijke materialen zoals katoen. Katoenen sokken houden je voeten langer droog en bovendien ademt deze stof beter dan synthetische materialen.

Draag je liever blote voeten in je schoenen? Dan zorgt Bama® Silky Comfort (€5,95) ervoor dat je makkelijk in je schoenen glijdt, zodat je het bijvoorbeeld langer uithoudt op je hakken tijdens een bruiloft of uitgaan.

Lees hier meer over de Bama® producten.

Wat zijn volgens jou goede tips tegen stinkschoenen?

*Dit is een advertorial