Travel

De leukste budget activiteiten deze zomer

Zes weken zomervakantie is heerlijk, maar na twee weken heb je al zoveel boeken gelezen dat je wel weer eens toe bent aan iets anders. Geen zorgen, Girlscene zet voor jou de leukste budget activiteiten op een rijtje. Alleen, met z’n tweeën of met een groep: zo maak je er een heerlijke zomer van! Lees snel verder voor alle tips.

Pimp de tuin
Haal leuke tuinverlichting, een leuk tafelkleed, lampionnen voor in de boom en wat fakkels en maak de tuin helemaal gezellig voor ‘s avonds! Hoe leuk is dat thuiskomen voor je familie of huisgenoten? Wil je helemaal lief zijn, zorg dan voor lekker eten en een mooi gedekte tafel. Niet alleen leuk, ook nog eens heel Instagramwaardig.

Maak een bucketlist
Denk eens na over de dingen die écht nog wil doen in je leven (of op een kortere termijn natuurlijk). Zijn er dingen waar je gelijk iets aan kunt doen? Staat er bijvoorbeeld op je lijst dat je een eigen bedrijf wilt beginnen tijdens je studie? Misschien kun je al wat onderzoek doen! Of zou je heel graag een keer een marathon willen rennen? Stel een schema op en begin je training.

Rommelmarkt
Tijdens de zomer zijn er regelmatig braderieën en rommelmarkten, waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Zoek een leuke in de buurt op om jezelf te vermaken! Heb je nog veel spullen liggen die je kwijt moet? Misschien kun je zelf een kraampje huren en kun je een dag spenderen met verkopen. Verdien je er (hopelijk) ook nog wat mee.

Limonade maken
Tijdens in de zomer is er niets lekkerder dan verse limonade. En behalve de ‘standaard’ citroenlimonade, die overigens altijd goed is, zijn er nog veel meer soorten. Wat dacht je van frambozen-, basilicum-, watermeloen- of rozenlimonade? Vul een tapfles met de limonade, ijs en wat los fruit. Zorg voor leuke glazen en je kunt de hele dag vooruit met je homemade limo.

Fotoshoot
Verzamel je vrienden en vriendinnen en houd een fotoshoot. Hoe leuk is het om een foto van jullie allemaal bij elkaar te hebben voor later? Bij veel winkels kun je allerlei leuke props kopen om je foto te pimpen. Wat dacht je van een photobooth, gekke hoedjes of gigantische ballonnen? Zet lekkere dansmuziek op en schieten maar.

Fietstocht
Het klinkt misschien suf maar een fietstocht kan hartstikke leuk zijn. Neem een picknickleed en eten mee en ga onderweg ergens lunchen. Daarna kun je weer een stuk fietsen en leuke dorpjes rondom jouw woonplaats leren kennen. Tegen de middag zoek je een leuke tent op en geniet je van een drankje in de zon, waarna je weer naar huis fietst. Je kunt het zo duur en intensief maken als je zelf wilt. Het is extra leuk om een camera mee te nemen en onderweg wat leuke plaatjes te schieten.

Oude foto’s terugkijken
Hier denk je misschien niet direct aan als je je verveelt, maar hoe leuk is het om oude foto’s terug te kijken? Ga met wat oude fotoboeken in de tuin zitten en haal lekker nostalgisch herinneringen op. Helemaal grappig als je broer(tje) of zus(je) in de buurt is, kun je elkaar mooi uitlachen.

American party
Vind je het leuk om mensen uit te nodigen, maar heb je er geen geld voor? Nodig je vrienden uit voor een american party! Wat houdt dat in? Iedereen neemt zelf een fles drinken en iets te eten mee en dit verzamel je allemaal op een grote tafel. Wat dacht je van een barbecue party waarbij iedereen wat vlees meeneemt? Of een poolparty waar iedereen zijn favoriete drankje meeneemt? Zo hoef je alleen maar ruimte te hebben voor een leuk feest en de rest regelt zichzelf!


Regel je eigen strand
Niet iedereen woont in de buurt van het water en op snoeihete dagen kan dat best vervelend zijn. Gelukkig kun je voor vrij weinig geld een zwembad voor de tuin scoren. Zet een parasol op, je strandstoel erbij en creeër je eigen strandplek. Met een stapel tijdschriften, een kan limonade, wat lekkers en eventueel je vriendinnen erbij vermaak jij je heus wel een paar uur!

Wat doe jij het liefst op een zomerse dag?

Beeld: iStock
bron