Travel

In deze week van de zomervakantie vlieg je het goedkoopst

goedkoper vliegen in de zomervakantie

Voor de meeste mensen staat de zomervakantie nu écht om de hoek. Ga jij last minute nog een lekkere vakantie boeken? Dan kun je dat het beste in deze week doen, dan vlieg je namelijk het goedkoopst.

Skyscanner

Als je eerder al eens naar vluchten hebt gekeken, dan ken je Skyscanner sowieso al. Dit is een vergelijkingssite, waarop je honderden vluchten met elkaar kunt vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je altijd lekker goedkoop kunt vliegen. Maar dit is dus niet het enige waar Skyscanner onderzoek naar doet. Zo hebben ze ook uitgezocht in welke week en op welke dag je het goedkoopst kan vliegen in de zomervakantie. Zo bespaar je weer lekker een bak geld, wat je op vakantie uit kan geven aan een heerlijke Aperol Spritz. Ideaal!

In deze week kan je goedkoper vliegen

We weten allemaal hoe duur vliegtickets zijn. Niet geheel onbegrijpelijk natuurlijk, maar wel vervelend wanneer je een heerlijke vakantie wil gaan boeken. Een manier waarop je geld kan besparen bij het boeken van je vlucht, is door op de juiste dag en in de juiste week te boeken. Dus wil je komende zomervakantie nog lekker weg? Plan je vertrek dan maar tijdens de week van 19 augustus. De data-experts van Skyscanner hebben namelijk miljoenen vluchten en reisaanbieders bekeken en zijn tot deze conclusie gekomen. En dit prijsverschil kan oplopen tot een verschil van wel 31 procent!

De goedkoopste weekdag om te vliegen

Niet alleen is de week waarin je vertrekt een belangrijk gegeven voor de prijs die je betaald, de weekdag waarop je vliegt, speelt ook een grote rol. Wanneer je in de zomervakantie vertrekt, dus ergens in juli of augustus, is de goedkoopste weekdag om te vliegen de woensdag. Stel, je gaat met vier personen op vakantie, kun je door op woensdag te vliegen gemiddeld € 225,- besparen ten opzichte van de zondag. Bizar!

Lees ook:
Alleen handbagage mee op vakantie? Met deze tips wordt inpakken een eitje

De duurste week om te boeken

Er is natuurlijk niet alleen een goedkoopste dag en week, maar – helaas – ook een dúúrste week. Dit is namelijk rond 22 juli. Begrijpelijk, omdat de meeste mensen rond die datum een vlucht boeken. Maar het is dus beter voor je portemonnee om je vlucht iets langer uit te stellen, om een flinke bak geld te besparen.

Beeld: pinterest