Lifestyle

6 leuke bloemen en planten die amper verzorging nodig hebben

Als je wel van planten in huis houdt maar er altijd gek van wordt dat ze snel verwelken, is het een idee om er één te kiezen die het gewoon lang volhoudt. Voordelen: je kunt er langer van genieten en hoeft je niet schuldig te voelen over of je ze slecht verzorgt of niet, want meestal hebben ze niet zoveel nodig. Lees snel verder als je benieuwd naar wat de leukste planten zijn die het langst meegaan!

Orchidee
Orchideeën hebben dan misschien niet de uitgesproken geur van de gemiddelde bloem, maar dat compenseren ze meer dan genoeg door lang mee te gaan. Als je een orchidee onder de juiste omstandigheden laat groeien (minder dan 16 graden), blijven ze 8 weken goed met bloemen. Hierna vallen de bloemen geleidelijk af en komt de orchidee geleidelijk weer tot bloei. Orchideeën zijn dus eigenlijk de feniksen onder de bloemen en rijzen iedere keer uit hun eigen ‘as’ weer op. Leuk!

Vetplantjes
Vetplantjes staan erom bekend weinig verzorging nodig te hebben, maar wat blijkt? Dit is erg afhankelijk van het seizoen. In de zomer zitten vetplantjes in hun groeiperiode en hebben ze meer warmte, licht en water nodig en ze rusten meer in de winter. Dan hebben ze juist een koele plek nodig met minder water en minder licht. Over het algemeen is de regel hoe groener het vetplantje, hoe langer hij mee zal gaan. Het is ook beter om ze niet direct in het zonlicht te plaatsen, omdat ze dan verbranden. In de zomer kun je vetplantjes het beste één keer per week water geven. Ook belangrijk: als je vetplanten het eerste jaar overleefd hebben, moet je ze verpotten. Dit zou je vervolgens ieder jaar moeten doen.

Cactus
Als je van de Scandinavische interieurstijl houdt, is de cactus echt een must. Als de rest van je kamer of huis een wat meer meisjesachtige stijl heeft, kan het wat stoerdere karakter van de cactus dit op een leuke manier doorbreken. Nog een reden waarom de cactus een gouden interieur plant is: als oorspronkelijke woestijnplant gaan ze heel lang mee. Wel 5 jaar of langer! Misschien een leuke plant om aan je vriend(innet)je te geven als je jullie ijzersterke relatie en liefde wilt symboliseren? In de winter hoef je cactussen trouwens maar 1 keer per maand water te geven. In de zomer kan dit wat meer, maar dan moet je ervoor zorgen dat de wortels niet onder water komen te staan.

Zebraplant
Bij zebraplanten ontstaan vaak in de winter kleine bloemetjes en ze hebben bijzonder gestreepte bladeren: leuk als eyecatcher in je kamer. Je moet wel voorzichtig zijn als je ze water geeft, want teveel of te weinig water kan resulteren in bladeren die afvallen.

Gedroogde bloemen
Oké, technisch gezien zijn gedroogde bloemen dode bloemen, maar ze kunnen soms een vintage touch aan je interieur geven zoals maar weinig andere dingen dat kunnen. Als je een eco-freak bent die graag alles herbruikt is er eigenlijk geen makkelijkere manier om dit te doen dan door dat mooie bosje bloemen te bewaren in droge vorm. Je kunt ze in een vaas tentoonstellen, ophangen, in een hoopje in een mand bewaren, er een slinger van maken of ze helemaal plat maken door het bijvoorbeeld tussen boeken te leggen.

Nepbloemen
De meest voor de handliggende ‘planten’ die het langst meegaan zijn natuurlijk nepbloemen. Als je goed zoekt is het vaak helemaal niet zo lastig om bloemen te vinden die zo kunnen doorgaan voor the real thing. Voor de echt luie plantenliefhebber is dit dus waarschijnlijk een goede optie.