Lifestyle

Dit is mijn droombaan: Ik werk op een cruiseschip

Heb jij ook een baan waar je al je hele leven van droomt? Manager van een eigen bedrijf, dolfijnentrainer, kinderverpleegkundige: er zijn heel veel verschillende droombanen en dit is voor iedereen persoonlijk. In deze rubriek vertellen Girlscene lezeressen over hun droombaan. Je leest alle ins & outs en ziet de leukste foto’s. Vandaag lees je alles over de droombaan van een lezeres die op een cruiseschip werkt!

Stel je voor dat je elke dag wakker wordt in een ander land. Dat je de ene dag in je pauze cocktails drinkt op het strand van Barbados, de andere dag door de jungle van Costa Rica loopt of elke week in een andere grote stad kunt shoppen. Yes, the story of my life! Ik werk namelijk aan de receptie op een 5-sterren-cruiseschip. 

Ik zal eerlijk zijn, het klinkt heel romantisch maar het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het is keihard werken, want je werkt elke dag en je maakt veel uren. Je moet zeer goed tegen stress kunnen, de gasten zijn erg veeleisend en vaak moet je 100 dingen tegelijk doen. Je leeft voor 6 maanden in een piepkleine hut (die ik gelukkig voor mezelf heb, maar vaak moet er ook gedeeld worden). Je bent totaal afgesloten van de buitenwereld, wifi is duur en telefoonbereik is er amper. Toch went dit allemaal heel snel! 

Waarom dit dan toch mijn droombaan is? Het is een geweldige ervaring. Ik kom op de allermooiste plekjes waar ik anders nooit zou komen. Alle crew zit letterlijk en figuurlijk in hetzelfde schuitje. Doordat ik mijn collega’s elke dag zie, ook na werktijd, bouw je een super sterke band op. Het worden vrienden voor het leven en het voelt als één grote familie. Ik heb in elke hoek van de wereld wel iemand zitten die ik ken, wat super leuk is als ik ga reizen in mijn vakantie. Het is een komen en gaan van crew. Het vervelende is dan wel dat je vaak ook weer afscheid moet nemen en geen idee hebt wanneer je diegene weer ziet. Een ander groot voordeel is het salaris: het is misschien niet mega veel voor het aantal uren dat je werkt, maar aangezien ik helemaal geen vaste lasten heb kan ik al het geld sparen, wat na 6 maanden dus wel aardig oploopt! 

Ik zou iedereen die van avontuur houdt, een harde werker is en reizen als grootste passie heeft dit aan kunnen raden. Je moet alleen echt geen last hebben van heimwee. Persoonlijk heb ik daar totaal geen last van en zie ik mezelf dit werk nog wel een tijdje doen. Het is een mooie toevoeging aan mijn CV en als ik dit aan kan dan kan ik alles aan! Ondertussen kan ik nu na een paar maanden alweer 16 landen van mijn lijstje afstrepen.  

Lees hier ook alles over de droombaan van Stephanie!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje o.v.v. “Dit is mijn droombaan” naar danique@girlscene.nl en wie weet staat jouw droombaan binnenkort wel op Girlscene!

In verband met de privacy staan er geen persoonlijke foto’s in dit artikel.​