Lifestyle

Mensen die boeken lezen zijn vaker gelukkig en zelfverzekerder

Het is voor bijna iedereen weer anders waar hij/zij gelukkig van wordt. De één wordt heel erg gelukkig van nieuwe kleding, terwijl de ander zielsgelukkig wordt van een blauwe lucht en een warm zonnetje. Onlangs heeft een nieuw onderzoek laten zien dat je van boeken lezen echt gelukkig kunt worden. Dus haal die boeken maar weer tevoorschijn en ga eens lekker lezen.

Het is de hoogste tijd voor een bezoekje aan de bibliotheek of aan een leuke boekenwebsite, want onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die lezen gelukkiger én zelfverzekerder zijn. Ongeveer 2000 volwassenen hebben meegedaan aan het onderzoek en het is een interessant onderzoek met een nog leukere uitkomst! De vragen die werden gesteld gingen allemaal over de leesgewoontes van de deelnemers: wanneer lees je, waarom lees je, wat lees je et cetera.

Zo’n 27% van de ondervraagden voelde zich meer geïnspireerd en was ook meer gemotiveerd om iets positiefs uit het leven te halen. Dat is dus best veel! De ultieme manier om te ontstressen? 41% van de ondervraagden verkiest een avondje lezen boven een avondje stappen met vrienden. Zij zien lezen dus als de perfecte manier om te ontstressen. 


Bijna de helft van de ondervraagden voelt zichzelf sympathieker tegenover anderen. Over het algemeen voelen mensen die regelmatig een boek lezen zich beter over zichzelf, maar ook over anderen. Misschien dus toch wel een goed idee om eens wat vaker een boek te lezen en je telefoon eens weg te leggen? 😉

Het lezen van boeken heeft nog veel meer voordelen:
– Het houdt je hersens gezond.
– Je kunt er kennis mee opdoen.
– Je kunt nieuwe woorden leren en zo je ‘vocabulaire’ uitbreiden. Chic!
– Het verbetert je geheugen.
– Je krijgt een betere focus en concentratie.

Zoals je al kunt lezen is het lezen van boeken niet alleen leuk, het heeft ook nog eens veel andere voordelen. 

Welke boeken lees jij?

Bron, bron

Beeld: iStock