Lifestyle

3 manieren om te stoppen met jezelf te vergelijken met anderen

Girl, je bent goed genoeg! Dit is iets wat je eens vaker tegen jezelf mag zeggen. Je vergelijkt jezelf vaak met anderen, en dit kan ervoor zorgen dat je erg onzeker wordt over jezelf. Andere lijken het vaak heel goed te hebben; ze zijn rijker, knapper of hebben meer vrienden. Je moet stoppen met naar andere te kijken en je focussen op jezelf. Alleen zo bereik je je eigen doelen. Waarom kijken naar andere als je daar niet gelukkiger van wordt?

Jezelf vergelijken met andere

This is never a good idea! Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, terwijl dit vaak niet het geval is. Daarom is het ook goed om eens vaker stil te staan bij de dingen in jouw leven. Misschien gaan jullie wel 3x per jaar op vakantie. Of doe jij het hartstikke goed op school. Dit zijn ook dingen om trots op te zijn. En wedden dat er ook mensen op jou jaloers zijn? Toch kan het natuurlijk moeilijk zijn om jezelf niet meer te vergelijken met anderen. Hoe stop je hiermee? Wij delen hieronder drie tips met jou.

Lees ook: Boogschutter, opgelet: vandaag is jouw geluksdag!

1. Wees dankbaar

Je moet echt dankbaar zijn voor de dingen die je hebt. Soms voel je je wel sad omdat alles er bij anderen beter uitziet. Misschien hebben jouw buren wel een heel netjes huis en jij niet? Nou en! Waarom zou jij je iets aantrekken van wat anderen van jou vinden? Jij hebt weer een hartstikke leuk gezin, waar je altijd op kan terugvallen. Dit is iets wat zij misschien niet hebben. En aan het eind van de dag, wat is dan het belangrijkste? Dat de buren jou goedkeuren, of dat jij gelukkig bent? Ik gok dat laatste!

2. Focus op jezelf

Wat is nou echt belangrijk voor jou? Dat je meer geld gaat verdienen, dat je hoge cijfers haalt of dat je ouders trots op je zijn? Je moet je echt focussen op jezelf. Jij hebt vast bepaalde doelen in het leven die jij met kritiek van andere nooit kan behalen. Jouw collega’s hebben om de week een uitje met elkaar, maar is dit belangrijk voor jou? Hell no! Jij hangt liever op de bank met je beste vriendin. En zeg nou eerlijk; dit is toch veel gezelliger?

Lees ook: Zo goed passen Antoon en Carmen bij elkaar volgens hun sterrenbeeld

3. Gun anderen ook succes

Dit is misschien nog wel het belangrijkste van alles. Je moet andere ook geluk gunnen. Karma is een B*tch! Jij bent niet de enige op de wereld en geluk is nog leuker als je het kan delen. Dus grijp je kansen en wees blij voor een ander als hij/zij ook iets heeft bereikt. Je zal merken dat je daar zelf écht een leuker persoon van worden zodra je beseft wat die positiviteit met jouw mindset doet! 

Bron: fem-femBeeld: Pinterest