Beauty

Zo beschadigt je haar het minst tijdens de zomer

Sommige mensen zijn gezegend met haar dat in de zomer opleeft en opeens lichter, stralender en gezonder wordt. Helaas krijgen de meesten te maken met droog en dof zomerhaar. Als je behoort tot die laatste groep weet je vast hoe frustrerend het is om haar te hebben dat niet meewerkt, terwijl de rest van je look helemaal summer ready is. 

Eerst even een korte samenvatting van het probleem: omdat er in de zomer een hoger vochtigheidsgehalte in de atmosfeer is, daalt dit op je haar, waardoor het zwaarder en futlozer wordt. Daarbij zweet je in de zomer meer en dit veroorzaakt haarproblemen als roos, gespleten punten en pluizig haar. Voeg hier nog allemaal stylingrituelen aan toe zoals haardrogers en krultangen en je hebt dubbel zoveel schade. Teveel tijd in zwembaden doorbrengen met chloorwater is ook niet iets wat je haar prettig vindt. Om je veeleisende haar tevreden te houden, zijn dit een paar handige voorzorgsmaatregelen:

Kalm blijven
Het is verleidelijk om bij de eerste signalen van schade gelijk je haar in te smeren met zoveel mogelijk hydraterende producten. Niet handig! Je haar heeft wel ondersteuning nodig, maar te veel wassen is een no go. Te veel shampoo laat je haar en hoofdhuid namelijk heel erg uitdrogen. Als je haar in de zomer snel vet wordt, kun je het beste voor een lichte shampoo gaan, die bedoeld is om in de zomer te gebruiken. Als je de shampoo in je puntjes inwrijft kunnen ze uitdrogen, dus probeer shampoo alleen op je hoofdhuid in te smeren. Pas op! Als je zweterig haar te lang ongewassen laat, werk je haaruitval weer in de hand. Probeer dus een middenweg te vinden.

Conditioner
Investeer in een goede conditioner die je een paar minuten in je haar laat en er vervolgens uitwast. Kijk goed op de beschrijving van je conditioner om ervoor te zorgen dat het bij je haartype past. Een haarmasker eens per wee gebruiken is ook prima, maar gebruik het met mate.

Geen chemicaliën
Als je je haar nog wilt verven kun je dit beter een paar maanden doen voordat het echt zomer is. De zon zorgt al voor genoeg schade. Sommige producten maken je haar geleidelijk lichter en hydrateren tegelijkertijd. Gecombineerd met de zomerzon zou dit je dus op een goedkope en veiligere manier highlights kunnen bezorgen.

Dit zijn een paar handige hacks die je een heleboel schade kunnen besparen:
Maak altijd je haar nat voordat je gaat zwemmen.
– Als je middellang of lang haar hebt, is het vaak prettig om het in een vlecht te doen, zodat je het makkelijker kunt uitkammen later. Verwacht ook super mooie beachy waves als je het los doet.
– Bedek je haar. Hoedjes zijn hartstikke leuk en zomers en met een sjaaltje om je hoofd ben je net een filmster uit oude Hollywood films.
– Mooi is anders, maar je kunt nog altijd zo’n oude vertrouwde zwemmuts opzetten.

 

Conditioner / Hoedje

Hoe verzorg jij je haar in de zomer?

Bron, bron