Lifestyle

Waarom jij nú met een bucketlist zou moeten beginnen

Een bucketlist, een lijst met dingen die jij in je leven wilt doen. Parachutespringen, een tatoeage laten zetten, een wereldreis maken of een eigen bedrijf opzetten. Het zijn dingen die je terug kunt vinden op een bucketlist. Sommigen hebben er misschien al heel lang eentje, maar mocht je nog niet begonnen zijn dan moet je daar nu meteen mee beginnen! Waarom? Dat vertellen wij je in dit artikel.

1. Ga terug naar vroeger
Wat wilde jij vroeger allemaal doen? Wat maakte jou als kind gelukkig? Waar werd je vroeger altijd helemaal enthousiast van? Ga terug naar die persoon in die tijd en stel jezelf dan de volgende vraag: Wat wil ik doen? Schrijf dit op!

2. Het creëert enthousiasme in je leven
Heb je een reis die je super graag zou willen maken? Schrijf het op. Altijd al die ene berg willen beklimmen? Schrijf het op. Vloeiend Spaans leren spreken? Schrijf het op. Al deze dingen zijn zojuist mogelijk geworden en je kan deze nu realiteit gaan maken. Is dat niet super tof? Go for it.

3. Je mag jezelf trakteren 
Heb je iets voltooid van je lijst? Beloon jezelf dan door iets anders te doen wat ook op je lijst staat. Zo blijf je continu bezig met positieve dingen die je graag wilt doen. Dit kan je motiveren met andere bezigheden in het leven.

via GIPHY

4. Je laat je verleiden door je bucketlist
Kijk zo vaak mogelijk naar je bucketlist. Op deze manier kom je in de verleiding om de dingen die op je lijst staan te doen en wij weten allemaal dat verleiding niet altijd te weerstaan is. Hoe vaker je naar je lijst gaat kijken, hoe meer je in de verleiding zal komen. Uiteindelijk is die verleiding dan niet meer te weerstaan en hop daar ga je!

5. Het houdt het onverwachts
Wie wil er een voorspelbaar leven? Wat is er nou spannend aan een leven waar je al precies weet wat er gaat gebeuren. Probeer de spanning erin te houden door onverwachtse dingen te doen. Maandagochtend 9 uur? Wat een perfecte tijd om iets van je bucketlist af te strepen. 😉

6. Alles kan en alles mag
Een bucketlist is dé plek om al je dromen op te zetten. Laat je niet tegenhouden door zaken als financiën en werk. Schrijf gewoon alles op wat je nog in je leven zou willen doen. The sky is the limit!

7. Je kunt de lijst altijd aanvullen
Nee, je hoeft echt niet in één keer 50 dingen op je bucketlist te zetten. Dat is net het leuke van een bucketlist. Waar je ook bent en wanneer het ook is, je kunt je lijst altijd aanvullen. Heb je ineens een heel goed idee? Zet het erop. Ga ook niet een bucketlist maken met het idee dat je aan het eind van de dag 50 dingen hebt genoteerd. Het is natuurlijk heel leuk en goed als je dit wel hebt, maar no worries als dit niet zo is.

8. Je kunt er dingen opzetten die je vandaag nog zou kunnen doen
Heb je even een oppepper nodig? Kijk eens naar je bucketlist, de kans is groot dat je er (meerdere) dingen op hebt staan die je vandaag nog zou kunnen uitvoeren. Altijd al een tatoege willen laten zetten? Doe eens gek, vandaag is de dag! Oké, uiteraard moet je wel nadenken over de tatoeage zelf, maar je begrijpt vast wat we bedoelen. ;-0

9. Je kunt je laten inspireren met de bucketlist van iemand anders
Veel mensen zetten hun bucketlist online dus hier is genoeg inspiratie te halen. Misschien hebben je vriendinnen ook wel een lijst samengesteld. Hoe tof zou het zijn om samen dingen af te kunnen strepen van die bucketlist? Zo kunnen jullie samen dingen beleven die jullie heel graag willen doen. 

10. Het maakt je gelukkig
Als het goed is staan er op een bucketlist allemaal dingen die je blij maken of gelukkig laten voelen. Het zijn dingen die je heel graag wilt doen in je leven, dus het kan je haast niet ongelukkig maken, toch? Vergeet ook niet je dagelijkse dosis happiness door dingen op je lijstje te zetten die je in principe elke dag zou kunnen doen.

 
Notitieboekje  /  Veren pen

Wat vind jij van een bucketlist? Heb jij er zelf eentje en wat staat hier op?

Bron, bron