News

Pas op met EOS lippenbalsem!

45

Je hebt ongetwijfeld van EOS lip balm gehoord. De lippenbalsem is een favoriet bij beautybloggers en wordt veel gepromoot door celebrities. In Nederland is EOS niet zo makkelijk te krijgen en dat is misschien maar goed ook. Een aantal vrouwen claimt dat ze heftige bijwerkingen hebben gekregen door EOS lip balm... Wow, voortaan gebruiken we maar gewoon vaseline!

Als er in de afgelopen jaren veel werd gepraat over een beautyproduct dan is het wel EOS lip balm. Je zag het kleurrijke eitje vaak voorbij komen bij beautybloggers, waardoor we natuurlijk enorm benieuwd zijn geworden naar het product. De lippenbalsem wordt ook vaak gepromoot door celebrities als Kim Kardashian, Hilary Duff en Miley Cyrus die het product zelfs in een videoclip gebruikt!

Elk meisje wil een EOS lip balm in haar stash hebben, maar na dit verhaal kun je het beter bij vaseline houden. Het bedrijf van EOS wordt namelijk aangeklaagd omdat vrouwen claimen ernstige bijwerkingen van de lippenbalsem te krijgen. Het product belooft voor 'zachtere en mooiere lippen' te zorgen, maar niets iets minder waar. De vrouwen kregen blaren, uitslag en allergische reacties van de lippenbalsem. 

 

A photo posted by 997NOW (@997now) on

Rachel Cronin is een slachtoffer en heeft besloten om een advocaat in te schakelen. De advocaat heeft intussen bewijs van andere gedupeerden verzameld en heeft Rachels verhaal naar buiten gebracht. Het verhaal doet veel stof opwaaien, want er komen steeds meer vrouwen naar voren die dezelfde reactie op de lippenbalsem hebben. Ook beautyblogger Monica Robo is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het product. "Ik hield net als iedereen van EOS lip balm. Maar na een tijdje voelden mijn lippen enorm droog aan. Uiteraard bleef ik EOS gebruiken omdat ik dacht dat het hielp. De huid rondom mijn lippen was ook enorm droog. Op een gegeven moment stopte ik met EOS en gebruikte ik vaseline. Al gauw werd duidelijk dat EOS het probleem veroorzaakte. Het duurde ruim twee maanden tot mijn huid en lippen weer de oude waren", schrijft ze op haar blog. 

Een woordvoerder van EOS betreurt alle reacties, maar benadrukt dat de lippenbalsems absoluut niet schadelijk zijn. Mmm, wij laten EOS toch maar liggen...

Houd jij van EOS? Ben je geschrokken van deze verhalen of blijf je het gebruiken?

Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved