Beauty

8 manieren waarop je de Beautyblender niet moet gebruiken

We love Beautyblender! Dit roze ei heeft het leven én de make-up skills van de Girlscene redactie aanzienlijk verbeterd. Sinds de workshop met Benefit en Beautyblender kunnen we niet meer zonder de make-upspons. Maar hoe gebruik je de Beautyblender eigenlijk? Girlscene vertelt je in dit artikel in ieder geval hoe je de Beautyblender niét moet gebruiken.

We zijn zo fan van de Beautyblender dat we er nog een artikel over willen schrijven #notspon! 😉 Girlscene schreef al eens waarom je volgens ons een Beautyblender moet gebruiken, maar het is ook wel handig om te weten wat je vooral niet moet doen met een Beautyblender. Lees snel de tips over dit handige make-upsponsje hieronder! PS: Heb je geen Beautyblender maar wel een andere make-up spons? Dan kun je de tips alsnog op jouw spons toepassen.

Deze dingen moet je niet doen (en zo moet het wel):

1. De Beautyblender droog gebruiken
Een belangrijke tip is om altijd je Beautyblender vochtig te maken met water voordat je ‘m gaat gebruiken. Op die manier zuigt de spons niet al je foundation op en vervaagt de make-up goed met je huid. Want wist je dat de Beautyblender twee keer zo groot wordt als je de spons even onder water houdt? Knijp de spons nog wel even uit voordat je begint zodat het niet té nat is. Het water hoeft er namelijk niet vanaf te druipen!

2. De Beautyblender slechts één keer nat maken
Meestal is het niet nodig, maar soms moet je nog een keer de Beautyblender nat maken als je merkt dat de spons droger wordt. Blendt je foundation niet zo makkelijk meer? Grote kans dat je spons dan te droog is en je niet het resultaat krijgt waarop je hoopt. Even onder de kraan houden en het probleem is opgelost. 
 

3. De Beautyblender voor poeders gebruiken
Ja, je kunt zeker je Beautyblender gebruiken voor poeder. Maar de spons is dan alleen droog te gebruiken om de felheid van je bronzer of blush te verminderen. In andere gevallen is dit roze ei vooral geschikt voor vloeibare (en crème) producten zoals foundation en concealer.

4. De Beautyblender direct in make-up dopen
Het is verleidelijk omdat het zo lekker makkelijk is, maar het is beter om niet direct make-up op de Beautyblender aan te brengen. Als je bijvoorbeeld je foundation op de rug van je hand doet zuigt de spons minder foundation op en kun je dus langer met je make-up doen. Bovendien kun je op deze manier beter bepalen hoeveel make-up je waar aanbrengt.

5. De Beautyblender gebruiken door te vegen 
De Beautyblender is geen kwast en daarom gebruik je het op een andere manier. Een kwast veeg je meestal over de huid terwijl je een make-upspons moet deppen op de huid voor een egaal resultaat. Door de Beautyblender op je huid te drukken kun je de dekking van je make-up eenvoudig opbouwen en smelt het mooier samen met de huid.

6. De Beautyblender niet op tijd wassen
De makers van de Beautyblender raden aan om na ieder gebruik je spons te wassen, maar we kunnen ons voorstellen dat je hier geen tijd voor hebt. Of zin. Maar probeer wel om minstens om de paar dagen de Beautyblender te wassen met een milde zeep of cleanser. Als het water niet meer vies is weet je dat de spons schoon is en kun je het laten drogen.

7. De Beautyblender niet goed bewaren
Eerlijk is eerlijk, als je een spons niet goed laat opdrogen is de kans groot dat de spons schimmelt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de Beautyblender niet afsluit, maar dat het aan de droge lucht kan opdrogen. Bewaar daarom de verpakking van de Beautyblender zodat je de spons na gebruik op de verpakking kunt zetten. Als de Beautyblender weer droog en klein wordt, valt het vanzelf in de verpakking.

8. De Beautyblender niet vervangen
Iedere make-upspons heeft een houdbaarheidsdatum, dus de Beautyblender ook. Het is aan te raden om je Beautyblender op tijd te vervangen. Maar wanneer moet je het ei vervangen? Even vaak als je tandenborstel, dus eens per drie maanden.

  

Wat vind jij van de Beautyblender? Hoe gebruik jij de spons?

Must reads 👀