Beauty

Deze smerige dingen gebeuren als je je make-up kwasten niet wast

Zou jij graag bacteriën op je gezicht smeren? Waarschijnlijk niet. Maar wist je dat je dit waarschijnlijk wel iedere dag doet? Twee woorden: make-up kwasten. Misschien leen je weleens een kwast van je BFF of was je eigenlijk je kwasten niet zo vaak als het hoort. Wacht maar, na het lezen van dit artikel ren je direct naar de badkamer om je kwasten schoon te maken.

Eerlijk is eerlijk, je make-up kwasten wassen is misschien wel het stomste klusje uit. Daarom is het heel begrijpelijk dat je het liever nog een paar weken uitstelt, maar na het lezen van dit artikel wil je dat waarschijnlijk niet meer. Weet je nog hoe een vrouw verlamd werd nadat ze een kwast leende? Vieze kwasten zijn niet zo onschuldig als je denkt…

Stel je brengt iedere dag foundation aan met dezelfde kwast, dan kun je je vast wel voorstellen dat je kwast na een week behoorlijk vies is. Sterker nog, de kwast heeft dan zoveel bacteriën in de haren zitten door stof, jouw huid en make-up en dat smeer je iedere dag weer over je (schone)huid heen. Guilty. Maar wat gebeurt er als je niet zo goed met de hygiëne van je make-up kwasten omgaat?

De haren van je kwasten komen iedere dag in aanraking met steeds meer bacteriën. Laten we even verder inzoomen op die bacteriën – iew! -, want deze twee bacteriën zijn de boosdoeners: staphylococcus en streptococcus. Het zijn leuke woorden voor galgje, maar in het echt zijn deze bacteriën een stuk minder leuk. Waarom? Je kunt er bijvoorbeeld keelpijn van krijgen, aldus een Amerikaanse dermatoloog. Bizar!

Misschien merk je wel dat je huid meer last heeft van onzuiverheden als je jouw geliefde kwasten verwaarloost, maar de problemen die je daardoor kan krijgen zijn niet mis. Volgens de dematoloog kun je door vieze kwasten namelijk acne krijgen, maar ook huidirritaties, huiduitslag en bacteriële huidinfecties. De dermatoloog heeft zelfs mensen in zijn praktijk ontvangen die door vieze kwasten schimmelinfecties of zelfs herpes kregen. Vooral meiden die gevoelig zijn voor onzuiverheden of die een heel vette huid hebben moeten de taak ‘make-up kwasten wassen’ heel serieus nemen, want misschien is de foundation niet altijd de reden achter je puistjes.

Het is aan te raden om minstens 1 keer per week je kwasten te wassen, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt. Hoe vaker je kwasten gebruikt, hoe sneller je het moet wassen. Dus zit je make-up kwast helemaal onder de make-up? Dan weet je hoe laat het is. Girlscene vertelt je hier hoe je goed je make-up kwasten kunt wassen zodat je deze huidproblemen kunt voorkomen.


Zoeva kwast | Zoeva kwast 

Mac kwast | Mac kwast 

Wat vind jij van dit nieuws?

Bron en bron

Must reads 👀