Beauty

11 wenkbrauwfouten die iedereen maakt

11

Die twee (als je mazzel hebt) harige wormpjes boven je ogen zijn misschien wel de meest cruciale streepjes voor de uitstraling van je gezicht. Hoog, plat, lang, kort, dik of dun; je kunt er alle kanten mee op en dat is direct de grootste valkuil ooit. Ben je benieuwd of jij je wenkbrauwen goed verzorgt en bijhoudt? Hier vind je de 11 meest gemaakte wenkbrauwfouten. 

1. Teveel haartjes tussen je wenkbrauwen weghalen
Niets wat je jouw wenkbrauwen kan aandoen, is zo erg als per ongeluk te veel haartjes ertussen weghalen. Het kan gewoon niet en iedereen ziet dat. Is het al te laat? Zo deal je met over geplukte wenkbrauwen. 

2. Proberen je wenkbrauwen identiek te maken
Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. Ze moeten op elkaar lijken, maar ze zullen nooit identiek worden. Als je dat kan loslaten, scheelt het je een hele hoop werk en gepluk.

3. Vergrootspiegels gebruiken tijdens het plukken
Door het gebruik van een vergrotende spiegel tijdens het plukken, verlies je de context van je wenkbrauwen ten opzichte van je gezicht. In de spiegel lijken ze misschien dik, in werkelijkheid ga je met lijntjes door het leven.

4. Té blij zijn met de schaar
Natuurlijk kan het zijn dat je te lange haren hebt en wil je die wegwerken, maar niets zo lelijk als happen en gaten. Borstel ze dan ook naar boven en knip de ergste uitstekers gelijk met de rest.

5. Denken dat je wenkbrauw parallel aan je neusgat moet beginnen
Je wenkbrauw moet beginnen naast je neusbrug, niet naast je neusgat. Het resultaat komt anders een beetje in de buurt van punt 1.

6. Denken dat wilde wenkbrauwen je ding zijn
Je denkt dat te vol of te dik niet meer bestaat sinds Cara Delevingne, maar niets is minder waar. Je kunt je wenkbrauwen best wat voller bijtekenen, maar zorg dat het niet uit de hand loopt.

7. Een boog maken in plaats van laten groeien
Sommigen maken een boog in hun wenkbrauw, die ze van nature niet hebben. Hierdoor verandert je gezichtsuitdrukking totaal en niet ten goede. 

8. Wegstrepen is oké (not)
Iedereen kent deze fout. Het ziet eruit alsof er met twee zwarte permanent markers dikke strepen zijn gezet. Niet doen meiden, niet cool.

9. Van je uiteinden geen aandachtpuntjes maken
Met de uiteinden van je wenkbrauwen kun je snel de fout in gaan. Te kort, te lang, te dik, te dun.. Zorg voor een vorm die goed past bij je gezicht, door een streep van het topje van je neus via je ooghoek naar buiten. Daar moet je wenkbrauw stoppen.

10. Te donkere poeder of potlood gebruiken
Hoewel je zou denken dat het tegenwoordig niet meer mogelijk is, worden veel wenkbrauwen nog te donker ingevuld. Daaronder valt het gebruik van een te donkere kleur, maar ook het volledig dichtplamuren tussen de haartjes.

11. Boven de wenkbrauw plukken
De bovenkant van je wenkbrauw raak je niet aan. Niet. Aan. Dat is je natuurlijke vorm en wat je aan je vorm wil veranderen doe je aan de onderkant. Beloofd?

 
Roze Tweezerman

Wimperkruller

Wat is jouw grootste wenkbrauwfout?

bron, bron, bron

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

11 reacties

 • 3 jaar geleden fleurdk

  fijne tips, als je wilt dikke wenkbrauwen dan raad ik Senso Duo Oil aan

 • 3 jaar geleden NEZ

  Maar hoezo niet boven de wenkbrauwen? Ik heb vaker gehoord van proffesionals dat je ook gerust boven wenkbrauwen kan verwijderen. Anders heb je daar boven allemaal verdwaalde haartjes. Is ook niet zo mooi..

 • 3 jaar geleden kuzzz

  nr. 11 is bullshit. Ik laat mijn wenkbrauwen doen bij de Douglas, Anastasia treatment, en alle keren hebben ze ook haartjes boven mijn wenkbrauwen weggehaald en het ziet er dan keurig uit.

 • 3 jaar geleden Decent

  heb vroeger teveel geepileerd waardoor bepaalde delen nu niet meer terug groeien... zo kut

 • 3 jaar geleden girl2003

  Fijne tips!!

  maar waarom staat hier een wimperkruller bij?

 • 3 jaar geleden Sarah Öztoy

  Ja die 7, ik probeer het daar altijd te laten groeien maar t lukt gwn niet, mn wenkies worden dan gwn veels te harig xD en 11 deed ik altijd in t begin, toen merkte k dat je daar een witte plek van overhoud.. Is echt een dont gurls

 • 3 jaar geleden Ylennn

  Wimperkruller ? Haha maar goede tip dames

 • 3 jaar geleden Elies

  Ik heb echt moeite met de boogjes aan het einde, mijn linker is te dik, mijn rechter te dun! grrrrr

 • 3 jaar geleden Lisette

  Bedankt voor de tips, Girlscene!

 • 3 jaar geleden Bicooo1

  Ik geloof dat er een tijdje geleden in een artikel hier stond dat het een fabel was niet boven je wenkbrauwen te mogen plukken?

 • 3 jaar geleden Peace

  Ik epileer nooit mijn wenkies, lekker makkelijk

 1. 1