Health

Dit is de leukste pre-kerst activiteit die je moet doen

Jingle bells, jingle bells. Ben je al in de kerststemming? Hoewel liedjes als 'All I Want For Christmas Is You' en de kerstboom wel helpen, kan het altijd nog beter. Op 19 december is er een activiteit die je écht moet doen. Om in de stemming te komen, maar ook omdat je het gewoon een keer gedaan moet hebben. Kerstpakken, 3000 mensen, de Winter Efteling, glühwein en de slappe lach: dit zijn de ingrediënten van de Q-santarun. Doe jij ook mee? 

Fun run
Kerst staat voor de deur en je kunt niet vroeg genoeg in de stemming komen! Op zaterdag 19 december 2015 zullen 3.000 mensen verkleed als Kerstman een route van 5 kilometer afleggen, dwars door het sprookjesachtige decor van de Winter Efteling. Geen zorgen als je niet bepaald #fitforwinter bent, het gaat niet om de snelheid! Het is namelijk de leukste run die er bestaat. Wil je even lopen? Dat kan gewoon! En als je dan toch een break neemt, ga dan even langs de kraampjes met glühwein of ga op de foto met de echte Kerstman. Uiteraard vergezeld door (foute) hits, verzorgd door Q-music. We zeiden toch dat het een fun run is! 

Winter Efteling
​Als je meedoet met de Q-santarun ren je niet alleen mee, maar kun je ’s middags al de hele tijd de Efteling in en ’s avonds, na sluitingstijd van het park, samen met vele anderen meelopen door het mooi verlichte pretpark. Een leuk dagje uit dus! Sleep je vriendinnen en/of familie mee naar de Winter Efteling om de gezelligheid compleet te maken. Want één ding is zeker: tijdens de run gaat het absoluut niet lukken om niet te slappe lach te krijgen (hallo zie je het al voor je, je vriendinnen rennend in een kerstpak!). 

Voedselbank
Maar deze hilarische run heeft ook een serieus randje. Met de Q-santarun wordt er ook aandacht gevraagd voor de voedselbank, zodat ook mensen die het minder breed hebben een leuke kerst kunnen hebben. Daarom wordt er voor elke loper gedoneerd aan de Voedselbank. Als je meedoet met de run heb je dus niet alleen een geweldige dag, maar steun je ook nog eens mensen die het financieel gezien zwaar hebben. Als dat geen mooie kerstgedachte is! 

Enne, de Girlscene redactie rent ook mee. Misschien komen we je wel tegen! ;-) 

Wil je meedoen met de Q-santarun? Koop hier je tickets.

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved