Beauty

Beautyproducten die je op verschillende manieren kunt gebruiken

Als je je geld uitgeeft aan beautyproducten verwacht je dat je waar voor je geld krijgt. Stiekem hoop je dat je zo verliefd wordt op een product dat je het tot op de laatste kruimel of druppel op kunt maken. Maar wist je al dat je nog meer uit een blush/primer/oogschaduw kunt halen als je het op een andere manier gebruikt? Lees snel verder!

Eerlijk is eerlijk, een mascara maak je iedere drie maanden op, maar hoe zit dat met blush bijvoorbeeld? Grote kans dat je die jaren of zelfs langer in je make-up tasje hebt zitten. Om het meeste uit je beautyproducten te halen zet Girlscene de producten op een rij die je op (veel) verschillende manieren kunt gebruiken. Zo komt die blush op den duur wel op! 


Maybelline Babylips Balm & Blush €5,99

1. Blush
Laten we maar meteen met blush beginnen. Heb je een crème blush gekocht? Mooi! Want zo’n blush kun je vaak op meerdere manieren gebruiken. Crème blush is namelijk erg fijn om te gebruiken op je lippen als een lippenbalsem. Kun je het mooi matchen met de kleur op je wangen. 😉 


Collection blush  | La Girl blush | Revlon blush

2. Haarlak
Haarlak ken je natuurlijk als het product dat je gebruikt om je kapsel de hele dag op z’n plek te houden. Maar je kunt haarlak natuurlijk ook gebruiken om andere dingen op z’n plek te houden! Spray haarlak op een wenkbrauwkam om je wenkbrauwharen in toom te houden of spray het op je haarborstel om statisch haar te temmen. 


Wella haarlak | Nivea haarlak | Andrélon haarlak

3. Oogschaduw
Een product dat bijna niemand opmaakt is oogschaduw. Het is natuurlijk heel fijn dat je lang met je favoriete oogschaduw kun je op nog veel meer manieren gebruiken. Zonde als je het alleen op je ogen aanbrengt! Wat dacht je bijvoorbeeld van oogschaduw gebruiken als wenkbrauwpoeder? En als je de juiste tint hebt kun je het zelfs gebruiken als contour voor het gezicht. Of meng het pigment van een losse oogschaduw met een product als vaseline om er een lippenbalsem van te maken. Ook leuk: gebruik een losse oogschaduw in combinatie met transparante nagellak om je eigen kleur te maken… De opties zijn eindeloos.

W7 oogschaduw | Makeup Revolution oogschaduw  | Rimmel oogschaduw


Maybelline Baby Skin Instant Fatigue Blur en Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser €7,99

4. Primer
Kun je niet zonder primer leven? Na de volgende tips al helemaal niet meer! Primer is namelijk meer dan een basis waar je make-up op blijft zitten. Je kunt het gebruiken om de randjes van je mond bij te werken als je lippenstift hebt aangebracht en je kunt het natuurlijk aanbrengen voordat je überhaupt met lippenstift aan de slag gaat. Verder temt primer pluizig haar en kun je een poeder oogschaduw omtoveren in een crème oogschaduw door een druppeltje te gebruiken. Handig.


La Girl primer | Rimmel primer | Maxfactor primer

5. Lippenbalsem
Voor iedereen met ontembare wenkbrauwen: gebruik een transparante lippenbalsem. De wax textuur helpt om de haren op hun plek te houden en je hebt slechts een klein beetje nodig. Borstel het uit met een wenkbrauwkammetje en je bent good to go.


Labello lippenbalsem | Carmex lippenbalsem | Burt’s Bees lippenbalsem 

6. Handcrème
In de winter kom je er niet onderuit… Dit is hét seizoen voor pluizig en statisch haar. Erg vervelend, maar met een handcrème in je tas los je dat probleem zo op. Breng een klein beetje aan op je handen, wrijf je handen over elkaar en verspreid het over je haren. Concentreer je vooral op de lengtes en punten van het haar. Uiteraard is een echt haarproduct beter dan een handcrème, maar als touch up onderweg is dit ideaal.

 
Niveau handcrème | Neutral handcrème | Vaseline handcrème

Welke beautyproducten gebruik jij op verschillende manieren?

 

Must reads 👀