Lifestyle

Waarom je niet meer met een openbaar Wi-Fi signaal moet verbinden

Dat gevoel dat je op het station verbinding hebt gemaakt met een openbaar Wi-Fi signaal. YES! Nu kun je toch kattenfilmpjes kijken terwijl je op de trein staat te wachten. Maar je hebt er vast niet over nagedacht dat een openbaar WiFi signaal niet zo veilig is als bij jou thuis… Dit is waarom je beter niet met een openbaar WiFi signaal kunt verbinden. 

'Wat is jullie Wi-Fi wachtwoord?' is de vraag die je vaak stelt als je bij iemand thuis bent. Maar als je op een openbare plek bent moet je het vaak hebben van een WiFi signaal waar je geen wachtwoord voor nodig hebt. Tja, helaas is je databundel niet oneindig en wil je jezelf toch vermaken met Facebook en kattenfilmpjes. Maar heb je er weleens over nagedacht dat openbare WiFi signalen anders zijn dan versleutelde WiFi signalen? 

Voortaan denk je wel twee keer na voordat je met een openbaar WiFi signaal verbindt. Er zijn namelijk veel hackers actief op openbare signalen. Omdat er geen wachtwoord nodig is voor het WiFi signaal, zijn jouw gegevens ook niet beschermd. Zo kunnen de hackers precies zien welke website je bezoekt, welke foto je plaatst op Instagram en wat je stuurt naar een vriendin. Dit is al geen fijn idee, maar er kunnen ook écht vervelende dingen gebeuren. Als je jouw bankrekening checkt op een openbaar WiFi signaal dan kunnen ze jouw bankgegevens binnen no time achterhalen. Bye bye, geld! 

Mocht het niet nodig zijn om met een openbaar WiFi signaal te verbinden, doe het dan voor de zekerheid niet. En zorg anders dat je nooit belangrijke gegevens invoert als je op zo'n WiFi signaal zit! 

Wist jij dit over openbare WiFi signalen? Schrik jij ervan?

Bron 
Beeld: thinkstockphotos