News

Is het weer oké om je okselhaar te laten staan?

Elke keer is het weer een gedoe. Scheren geeft bultjes, harsen doet pijn. Maar no way dat we het niét doen, want het is not done om je okselhaar te laten staan. Vrouwen horen gladde oksels te hebben. Toch komt er steeds meer een tegenbeweging. Op een Instagram-account wordt okselhaar juist gevierd, want waarom moét je het als vrouw per sé weghalen… Maakt okselhaar een comeback?  

Als we een foto van een vrouw met okselhaar zien dan vinden de meeste mensen het er toch een beetje gek uitzien. En het is weer gek dat mensen het raar vinden, want iedereen weet dat vrouwen okselhaar hebben! We halen het alleen weg. Het is in de meeste landen not done om je okselhaar te laten staan. Okselhaar bij vrouwen wordt zelfs vies genoemd. Maar moeten we dat wel vinden? 

Op het Instagram-account van fotografe Ashley Armitage wordt okselhaar en ook schaamhaar bij vrouwen juist gevierd. Of je het weghaalt of laat staan maakt Ashley niks uit, maar ze wil laten zien dat beide keuzes goed zijn. En dat okselhaar hartstikke normaal is. De fotografe herinnert ons aan wat 'echt' is en dat is wat ons betreft een goede zaak! 

 

 

 

Wat vind jij ervan dat Ashley okselhaar laat zien? Vind je het stom dat vrouwen hun okselhaar weg moeten halen of ben je het er wel mee eens?

Must reads 👀