6 (nieuwe) series die je waarschijnlijk nog niet kent

Films & Series door Emma

De herfst en winter hebben zo hun nadelen (regen, wind, hagel, kou), maar ook zeker voordelen! Want hoe fijn is het om thuis te zitten met een kop thee in je hand, de geurkaarsjes aan en een leuke serie waar je geen genoeg van kunt krijgen? Gelukkig komen er rond deze tijd genoeg nieuwe series en nieuwe seizoenen uit. Lucky us! In dit artikel zetten we zes series op een rij die je waarschijnlijk nog niet kent. Wees gewaarschuwd: voor je het weet kom je je huis niet meer uit ;-). 

Januari

Flesh and Bone

Waar gaat het over? Claire is een getalenteerde danseres en wanneer ze toegelaten wordt tot een exclusief balletgezelschap merkt ze dat de wereld van professioneel ballet een moeilijke en moordende wereld is. Achtervolgd door demonen uit haar moeilijke jeugd probeert Claire zich staande te houden.
Met wie? Sarah Hay, Ben Daniels, Emily Tyra, Damon Herriman, Josh Helman, Raychel Diane Weiner. 
Wanneer? 4 januari
Waarom kijken? Als je van dansen houdt dan is het een no brainer. Maar ook als je de film Black Swan leuk vond, is het een aanrader. Bovendien is de serie van heel goede kwaliteit. Dat moet ook wel, want het is een serie van Moira Walley-Beckett, schrijver/uitvoerend producent van Breaking Bad! 

Mozart in the Jungle (seizoen 2)

Waar gaat het over? Mozart in the Jungle is een serie over over seks, drugs en klassieke muziek. Want wat er achter de schermen van het concertgebouw gebeurt, is minstens zo boeiend als wat er op het podium te zien en te horen valt. In deze gloednieuwe dramatische comedyserie maken we kennis met de - in termen van klassieke muziek althans - piepjonge nieuwe maestro Rodrigo. Wanneer die de leiding krijgt over het (fictieve) New York Symphony, besluit hij een vernieuwende wind te laten waaien. Intussen maakt ook de jonge hoboiste Hailey haar entree, op zoek naar haar grote doorbraak.
Met wie? Gael Garcia Bernal, Lola Kirke, Saffron Burrows, Peter Vack, Bernadette Peters, Malcolm McDowell. 
Wanneer? 5 januari
Waarom kijken? Klassieke muziek, saai? Mozart in the Jungle spreekt je in eerste instantie misschien niet aan omdat het over klassieke muziek gaat, maar deze serie laat je verrassen! Je krijgt een kijkje achter de schermen in de wereld van klassieke muziek en die is spannender dan je denkt. Mozart in the Jungle is ook een aanrader als je een leuke combinatie van comedy en drama wilt. 

Black Sails (seizoen 3)

Waar gaat het over? Black Sails volgt kapitein Flint en zijn bemanning. Flint is de meest gevreesde piraat van zijn tijd. Het verhaal van de serie speelt zich twintig jaar voor de gebeurtenissen in het boek ‘Treasure Island’ van Louis Stevensons af.
Met wie? Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Jessica Parker Kennedy, Hannah New.
Wanneer? 24 januari
Waarom kijken? Als je geen girly serie zoekt dan is Black Sails iets voor jou. Ook als je Pirates of the Caribbean leuk vond, kun je deze serie vast waarderen. Je zit elke aflevering op het puntje van je stoel, dus wees gewaarschuwd: als je eraan begint kun je niet meer stoppen ;-). 

Februari

Vinyl

Waar gaat het over? Vinyl vindt plaats in het jaren ’70 van New York. We zijn getuige van een wilde rit in een muziekwereld vol seks en drugs ten tijde van de opkomst van punk, disco en hip-hop. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van platenbaas Richie Finestra die zijn bedrijf en zichzelf staande probeert te houden in de turbulente muziekscene.
Met wie? Bobby Cannavale, Olivia Wilde, James Jagger, Paul Ben-Victor, Juno Temple, Ray Romano, Jack Quaid.
Wanneer? 15 februari
Waarom kijken? Vinyl is een veelbelovende serie die échte serieliefhebbers niet mogen overslaan. Het is namelijk een serie van de beroemde regisseur Martin Scorsese en rocker Mick Jagger. Als je van (rock)muziek houdt dan mag je Vinyl niet missen. Daarnaast is de cast niet verkeerd, Olivia Wilde en Bobby Cannavale leveren een knap staaltje acteerwerk. En als je van het jaren '70 stijltje houdt (helemaal hip deze winter) zoals flared jeans dan kun je ook genoeg inspiratie op doen.

Girls (seizoen 5) 

Waar gaat het over? Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen de geheimen van het leven nog altijd te doorgronden. Intussen wonen ze al een paar jaar in New York City, maar ze weten nog altijd niet wat ze willen - van de jongens, van elkaar, of van zichzelf. En de zaken worden er niet duidelijker op. Er is nog niet veel bekend over het vijfde seizoen van Girls. 
Met wie? Lena Dunham, Jemima Kirke, Allison Williams, Zosia Mamet, Adam Driver. 
Wanneer? 22 februari
Waarom kijken? Girls ken je waarschijnlijk al, maar we kunnen het toch niet laten om deze serie in het lijstje te verwerken. Er komt namelijk een gloednieuw seizoen aan! Ondanks dat er nog niet veel bekend is over het nieuwe seizoen, weten we dat we het niet mogen missen. Na het zien van de bovenstaande teaser beseffen we ons dat we Hannah veel te lang gemist hebben! Mocht je Girls nog niet gekeken hebben; de voorgaande seizoenen zijn érg leuk! 

Togetherness (seizoen 2) 

Waar gaat het over? Togetherness draait rond twee koppels uit Los Angeles die in hetzelfde huis wonen. Ze worstelen niet alleen met hun onderlinge relaties maar ook met hun eigen individuele problemen. Het kwartet bestaat uit Tina Morris die haar intrek neemt bij haar zus Michelle Pierson  en haar echtgenoot Brett, alsook Alex, Bretts beste vriend en acteur.
Met wie? Amanda Peet, Mark Duplass, Melanie Lynskey, Steve Zissis.
Wanneer? 22 februari
Waarom kijken? Togetherness is een steengoede serie die zowel grappig als dramatisch is.  

Maarre... waar kijk je deze series dan? 
Deze series zijn niet te zien op kabeltelevisie. Maar goed, wie kijkt er tegenwoordig nog tv? Op de redactie kijken we vrijwel nooit meer 'gewone' televisie, maar kijken we onze favoriete programma's liever op een moment waarop wij dat willen. Als we in de trein naar huis zitten bijvoorbeeld! Of lekker comfortabel in bed, op onze smartphone. De bovenstaande series kijk je allemaal op de app Play van KPN, een nieuwe streamingsdienst. Wat ons betreft een heel goed alternatief op een duur kabelabonnement en zo kun je alle programma's terugkijken wanneer jij dat wilt. Voor Play heb je alleen internet nodig, maakt niet uit van welke aanbieder.

Met Play kun je naast (on demand) films en tv-series van onder andere HBO en HBO GO, ook kiezen uit 19 televisiezenders. De app is intelligent en geeft dienst persoonlijke suggesties over welke programma's het beste bij je passen naar aanleiding van jouw kijkgedrag. Via een menu kun je switchen van live televisie naar series, Uitzending Gemist, on demand en eigen opgenomen programma’s. Je kunt tot 200 uur opnemen, zo mis je nooit meer een programma! Het allergrootste pluspunt? Het grote aanbod van Play. Zo zijn niet alleen de bovenstaande tv-series te zien, maar ook Game of Thrones bijvoorbeeld. Daarnaast blijft Play het zenderaanbod uitbreiden... Serielovers kunnen hun hart ophalen! 

Play heb je al vanaf €11,99, de eerste maand is altijd gratis en is per maand opzegbaar. Klik hier om een abonnement af te sluiten of voor meer informatie. 

Welke serie zet jij op je to watch list? 

*Dit artikel is in samenwerking met Play van KPN