News

Waarom honden hun hoofd schuin houden

Ondanks dat het er gewoon ontzettend cute uitziet om dat lieve koppie heen en weer te zien bewegen, is er daadwerkelijk een reden waarom honden hun hoofd schuin houden. Heb je je ooit afgevraagd waarom honden eigenlijk hun hoofd schuin houden wanneer je tegen ze praat? Dit doen ze namelijk niet zomaar…

Waarom honden hun hoofd schuin houden

Onze trouwe viervoeters luisteren altijd naar ons en zijn er wanneer we ze nodig hebben. We houden ongelooflijk veel van ze en nóg meer wanneer ze hun hoofd op een schattige manier schuin houden. 

Waarom honden hun hoofd schuin houden
De reden dat honden hun hoofd schuin houden is namelijk dat ze met ons meeleven, tenminste dat proberen ze ;-). Eigenlijk is dit een heel logische verklaring, honden voelen mensen namelijk heel goed aan en hebben een soort “zesde zintuig”. Denk maar eens na, zeker weten dat toen wanneer jij ziek was je hond bij je voeten lag en toen jij begon te huilen je hond er meteen aankwam. Wanneer een hond dus zijn hoofd schuin houdt wil dat zeggen dat ze proberen een gesprek aan te gaan. Schattig!

 

Daarnaast heeft het ook te maken met de oren van de hond. Honden hebben namelijk veel betere oren dan mensen, ze horen zelfs de hoogste noten. Om erachter te komen waar het geluid vandaan komt draaien de honden hun hoofd. Omdat jij aan het praten bent probeert hij dus beter naar jou te luisteren zodat hij jou kan beschermen. Aaah!

Omdat we het niet konden laten hebben we een paar schattige video’s onder elkaar gezet!

Watch on YouTube