Lifestyle

21 manieren om iedere dag even te ontspannen

Tussen school, huiswerk, werk, uitjes en uitgaan door is het belangrijk om ook af en toe een moment voor jezelf te nemen. Eventjes volledig ontspannen en niks aan je hoofd hebben zal je heel goed doen, maar hoe doe je dat dan precies? Vooral het gedeelte van niks aan je hoofd hebben is waarschijnlijk best lastig. Girlscene helpt je! We hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet om lekker te relaxen. 

Er zijn écht een heleboel manieren om even een momentje voor jezelf in te lassen. Het is een heel goed idee om iedere dag te ontspannen en Girlscene heeft een hele lijst voor je samengesteld met dingen waar je uit kunt kiezen. Vooral als je even niet lekker in je vel zit of veel aan je hoofd hebt. Het is belangrijk om aan jezelf te denken :-). 

1. Verwen je huid eens goed met een gezichtsmasker en een lekkere bodybutter. Neem er alle tijd voor en masseer de bodybutter goed in. Wie zegt er dat je jezelf geen lekkere massage kunt geven?! 
 

2. Schrijf dingen op. Dit klinkt misschien vaag, maar schrijven werkt heel ontspannend en helpt stress te verminderen. Misschien wil je jouw problemen van je af schrijven of juist niet. Als je creatief bent kun je een eigen fictief verhaal schrijven.

3. Start met yoga. Dit maakt je hoofd leeg en is tegelijkertijd heel goed voor je lichaam. Er zijn een heleboel boeken over te vinden, bijvoorbeeld deze

4. Ga wandelen door de natuur. Gewoon lekker in je eentje! Af en toe schijnt het zonnetje ook in de winter, dus dan is het lopen helemaal niet zo verkeerd. Het geeft je ook weer extra vitamine D en dat is heel goed voor je als je een dipje hebt!

5. Ga lekker in bad liggen met een kop warme chocolademelk en een tijdschrijft. Er zijn maar weinig dingen zo fijn zijn als een warm bad. Heb je geen bad in huis? Misschien is er een vriendin die je even lief aan kunt kijken of neem een hete douche en ga gewoon lekker op de grond zitten. 

 

 

6. Lees een goed boek. Je hoeft het boek niet in één keer uit te lezen, maar als je iedere dag een aantal bladzijdes leest voor het slapen helpt het al om beter te slapen. Tijdens het lezen hoef je even nergens aan te denken behalve de verhaallijn!

7. Ga naar de sauna. Alleen of met een vriendin. Als je het niet fijn vindt om in het openbaar naakt te zijn, kun je ook een sauna bezoeken op ‘badpakdag’. Dan mag je jouw bikini gewoon aanhouden.

8. Zonder jezelf af en luister een half uur naar je favoriete artiest. Zing en/of dans lekker mee en vergeet alles om je heen.

9. Bekijk een dramatische huilfilm. Wie zegt er dat heel hard huilen af en toe niet gewoon heel fijn is? Aanrader: The Fault In Our Stars, hardop huilen gegarandeerd. 

10. Zet een pot groene thee. Groene thee heeft een heleboel gezondheidsvoordelen en als jij even ergens rustig zitten met je stomende kopje kom je ook tot rust. Lees hier meer over de voordelen van groene thee. 

 

 

11. Boek een massage. Af en toe mag jij jezelf goed in de watten leggen, toch?! Een massage van een professional is iets wat je zeker een keer meegemaakt moet hebben. Je voelt je je daarna fantastisch want zij weten precies op welke plekjes ze jou het beste kunnen masseren. Echt geloof ons, dit wil je een keer ervaren hebben! 

12. Fan van honing? Eet een lepel honing op. Dit zoete goedje is een natuurlijke moisturizer voor je huid en helpt tegen depressies en en angst. Het verbetert namelijk je humeur door alle natuurlijke (!) goede stoffen die erin zitten.

13. Mediteer. Probeer dit een keer uit! Zoek een rustig plekje op, neem een fijne houding aan en focus op je ademhaling. Mediteren is uitstekend om te ontspannen en stress te verminderen. 

14. Ga een middagje shoppen. Zonder specifiek doel, want dat kan weer stress opleveren! Koop ook vooral iets leuks voor jezelf. Dat is een geluksmomentje :-).

 

 

15. Doe een middagdutje. Dat is vooral goed als je de afgelopen tijd weinig hebt geslapen. Maak het dutje niet te lang, want dan kom je ‘s avonds niet meer in slaap. 

16. Visualiseer leuke dingen. Laat je fantasie even gaan en bedenk een verhaal met jou in de hoofdrol. Bijvoorbeeld: Je bent aan het haasten naar de bus en, wie had dat ooit gedacht, loop je tegen Zac Efron op… Natuurlijk kon hij je niet weerstaan toen hij je in de ogen keek en pakte hij je meteen op je mond! Hm… meisjes mogen dromen toch? Het is in ieder geval heel goed voor je, want ook al is het maar fantasie, het maakt je oprecht een stuk vrolijker. 

 

17. Geef jezelf een handmassage. Een handmassage kun je gemakkelijk bij jezelf doen en vooral als je veel typt is dit een goed idee. Dus op de Girlscene redactie moeten we deze tip goed onthouden! Een voorbeeld van een massagetechniek die goed werkt tegen stress: masseer met je duim en wijsvinger de losse huid tussen de duim en wijsvinger van de andere hand. 

18. Staar uit het raam. Doe even helemaal niks anders dan naar buiten staren. Veel beter dan staren naar de tv! 

19. Ga knuffelen met je huisdier (of die van je buurvrouw). Een pluizig bolletje maakt jou meteen gelukkiger en doet jou je zorgen vergeten. Hoe ideaal zou het zijn als je altijd een paar puppy’s en kittens tot je beschikking hebt om mee te knuffelen?! Jammer genoeg is dat niet heel realistisch *zucht*. 

20. Eet een banaan. Blijkbaar geeft dit je meer zelfvertrouwen en dat heb je af en toe gewoon even nodig!
 

 

21. Staar naar het plafond en tel terug van 60 naar 0. Het naar boven staren stimuleert je zenuwstelsel en kan de bloeddruk helpen verlagen. Je gaat er ook langzamer door ademen. Als je bezig bent met terugtellen heb je niet veel ruimte in je hoofd om over andere dingen na te denken. 

Heb jij veel stress? Wat doe jij om te ontspannen? 

Bron, bron, bron, bron

Must reads 👀