Lifestyle

Zo ontloop je iemand met wie je niet in een trein wil zitten

Niets zo vervelend als wanneer je na een lange dag uit het raam van de trein wil staren en er opeens uit het niets -boem- een oude bekende tevoorschijn komt. Wanhopig probeer je te vluchten naar de andere kant van de coupé, maar het is al te laat. Je mondhoeken bewegen langzaam omhoog en vormen een neppe glimlach. Dat wordt een lange treinreis…

De meiden van de Girlscene redactie reizen iedere dag aardig wat af. Na een lange dag werken besteden we de tijd in de trein met het inhalen van wat slaap of het kijken van één aflevering van onze favoriete serie. Niets is dan zo vervelend als iemand die plotseling je plannen komt dwarsbomen. Doei slaap! Je hebt echt geen zin in dat vriendinnetje van vroeger dat enthousiast begint te praten over het dieet van haar kat…

Meestal is het hartstikke gezellig om samen te reizen, want de tijd gaat dan namelijk een stuk sneller. Maar soms willen we gewoon even all by myself zijn en hebben we geen zin om anderhalf uur lang met iemand op één vierkante meter door te brengen. Girlscene zet een aantal tips onder elkaar zodat jij de volgende keer jezelf kunt afzonderen en kunt genieten van je rustmomentje in de trein ;-).

1. Maak geen oogcontact 
Wanneer jij iemand ziet, dan ziet die persoon jou ook. Dus zie jij in de verte al dat er iemand loopt die jij kent, kijk deze persoon dan vooral niet in de ogen aan. Word je toch gespot? Dan kun je nog altijd stellig volhouden dat je deze persoon écht niet gezien had #not.

2. Doe je oortjes in
Ook al luister je niet naar muziek, stop toch je oortjes in je oren. Heeft er iemand naar je geroepen? Nee, niet dat jij weet…

3. Verstop jezelf
Mensen die veel in de trein en op het perron te vinden zijn, weten precies waar er plekjes zijn om jezelf te verstoppen. Precies achter dat Starbucks filiaal is een hoekje waar je niet te zien bent.

4. Loop door naar het einde van het perron
Zie je iemand aankomen, ren dan als een malle naar het einde van het perron. De kans is dan heel klein dat je samen in dezelfde coupé terechtkomt.


Heb je niet kunnen slagen? Wees dan niet getreurd, voordat je het weet zit de reis er alweer weer op. Samen reizen is toch niet zo erg als dat het lijkt. Morgen weer samen treinen?

Reis jij graag alleen? Wat doe jij als je iemand tegenkomt in de trein?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved