Food

13 kleine veranderingen voor gewichtsverlies

Tussen school, vriendinnen, boodschappen en werk door is het niet altijd easy om tijd te vinden om te gaan sporten. Daarnaast besteed je je vrije tijd veel liever aan een drankje op de bank dan aan een heftige workout sessie in de sportschool. Voor alle workaholics en happy hour liefhebbers hebben wij een aantal kleine dingen op een rijtje gezet die je elke dag kunt toepassen om toch nog zo gezond mogelijk te leven.

1. Eet groente en fruit
We beginnen met een obvious tip: eet groente en fruit! Probeer bij de eerste cravings niet meteen naar de snoeppot te rennen, maar stil je honger met groente en fruit. Hierdoor krijg je al je vitamientjes binnen en wordt die zoete craving vervuld. Weinig tijd? Maak dan een smoothie, deze kun je onderweg meenemen zodat je toch groente en fruit binnen krijgt.

2. Drink groene thee
Je hebt vast wel eens gehoord dat het drinken van groene thee goed voor je is. Uit onderzoek is gebleken dat theebladeren zorgen voor een beter BMI en vet afvoer. Kom maar op met die thee!

3. Drink veel water
Probeer zoveel mogelijk water te drinken, water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen worden weggespoeld. Twee liter per dag wordt aangeraden. Daarnaast kan water je ook een vol gevoel geven.

4. Eet van kleine borden
Vaak heb je niet eens door hoeveel je eigenlijk precies op je bord hebt liggen. Zorg er daarom voor dat je een kleiner bordje, bijvoorbeeld een ontbijtbordje, gebruikt voor het avondeten. Het bord is helemaal gevuld waardoor je hersenen denken dat je een 'normaal' vol bord op hebt. 

5. Maak je eigen eten klaar
Wanneer je je eigen eten klaarmaakt weet je altijd precies wat erin zit, daarnaast bespaar je ook geld door het niet op school of werk te kopen. Als je in de ochtend geen tijd hebt, kun je ook 's avonds eten klaarmaken. Zo ben je de volgende dag meteen ready to go!

6. Neem de trap
Heel eenvoudig: neem de trap in plaats van de lift. Elke beweging die je maakt is er toch weer een extra!

7. Eet niet voor een tv of laptop
We weten dat het heel verleidelijk is om te snacken tijdens je favo programma, maar dit is helemaal niet goed voor je. Hierdoor ben je niet bewust bezig met je eten en krijgen de hersenen geen vol gevoel, waardoor je door blijft eten.

8. Laat de koelkast dicht na acht uur 's avonds
Als je goed eet heb je 's avonds eigenlijk helemaal niets meer nodig. Je kunt er alleen maar last van krijgen. Heb je toch zin om te snacken, neem dan een stuk fruit of yoghurt. Doe geen cruesli of muesli in je yoghurt dit zijn allemaal maar extra koolhydraten.

9. Buikspieren
We snappen dat je geen zin heb om een uur lang buikspieroefeningen te doen, maar één minuut per dag lukt toch wel? Iedereen heeft buikspieren, ze zijn alleen niet zichtbaar bij iedereen. Doe daarom elke avond voordat je gaat slapen een minuut lang buikspieroefeningen. Voor je het weet heb jij ook killer abs!

10. Schenk alcohol in kleine glazen
Wij zijn de laatste die zeggen dat je niets mag drinken (mits 18 jaar of ouder). Maar wij raden aan om alcohol in kleine glazen te drinken. In alcohol zitten veel calorieën die we zonder dat we het weten in een keer achterover gieten. Met een klein glas heb je toch het idee dat je net zoveel drinkt als de rest, terwijl je toch minder binnen krijgt. Kun je mooi al je dronken vriendinnen uitlachen ;).

11. Neem de fiets
Wanneer je de mogelijkheid hebt om de auto te nemen, neem je deze natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk. Maar probeer toch de fiets te nemen waar kan. Dit is beter voor jou én voor het milieu!

12. Ga op tijd naar bed
Meerdere onderzoeken hebben bewezen dat te laat naar bed gaan ervoor zorgt dat je minder snel afvalt. Daarnaast is het veel beter om uitgerust te beginnen aan een nieuwe dag.

13. Lach
Met een kwartier hard lachen verbrand je zo'n 40 calorieën, toch weer mooi meegenomen!

Welke tips ga jij proberen?

Bron

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀