Lifestyle

10 perfecte boeken voor het strand

Yesss, het is vakantie! Geen drukke agenda en eindelijk doen waar je zin in hebt. Lekker luieren op het strand met een goed boek in je hand is voor de meeste meiden vaste prik. Logisch, want niks is ontspannender dan een boekje lezen met de zon op je bol. Maar welke boeken moéten er in jouw strandtas? Girlscene helpt je een handje en heeft een aantal boeken geselecteerd waarmee je helemaal tot rust kan komen. 

Grey – E.L. James, €15,00 
Waar gaat het over? Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde. Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?
Waarom lezen? Fifty Shades of Grey door de ogen van Mister Grey himself? Dat wíl je gewoon lezen. 

Mooie Meisjes – Karin Slaughter, €22,90 
Waar gaat het over? Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.
Waarom lezen? Als je houdt van een goede thriller dan is de nieuwste Karin Slaughter een must read. 

Paper Towns – John Green, €14,95 
Waar gaat het over? Margo was altijd al gek op mysteries. En bij alles wat daarna kwam, kon ik me nooit aan de gedachte onttrekken dat ze misschien wel zo van mysteries hield dat ze er zelf een werd. Q (Quentin) en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze in het park een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen. Maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q's kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontrafelen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar de jonge vrouw op wie hij in stilte verliefd is, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden? 
Waarom lezen? Dit is hét boek dat bijna iedereen gelezen heeft, je kan eigenlijk niet achterblijven. Een echte aanrader als je fan bent van Een Weeffout In Onze Sterren. Bovendien is de film van Paper Towns net uit, wel zo leuk om eerst het boek te lezen voordat je naar de bioscoop gaat. 

Je Bent Geweldig – Jill Mansell, €19,99 
Waar gaat het over? Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat. Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?
Waarom lezen? Je bent op vakantie en dan wil je lekker ontspannen. Daar zijn de boeken van Jill Mansell altijd goed voor! Lekker lezen en niet te veel nadenken. 

Niet Te Filmen – Sophie Kinsella, €17,50 
Waar gaat het over? Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen.
Waarom lezen? Als je dol bent op chicklits en boeken van John Green dan kun je dit boek ook zeker waarderen. 

Girl Online – Zoe Sugg, €16,99 
Waar gaat het over? De 15-jarige, onzekere Penny schrijft in haar anonieme blog over alles wat haar bezighoudt. Haar volgers leven hartstochtelijk met haar mee, maar alleen haar beste vriend Elliot weet dat zij Girl Online is. Als ze met kerst met haar ouders naar New York gaat, ontmoet Penny de gitaarspelende Noah. Ze beleven een superromantische week samen, maar terug in Engeland ontdekt Penny dat Noah iets heel belangrijks heeft verzwegen.
Waarom lezen? Omdat je misschien wel benieuwd bent naar het eerste boek van blogger Zoella. Het is een feelgood boek, maar wel voor de wat jongere meiden onder ons. 

De Lange Tocht – Nicholas Sparks, €15,00 
Waar gaat het over? Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering. Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en succes allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee. Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen…
Waarom lezen? Het boek is geschreven door de schrijver van The Notebook en Dear John. Lekker wegzwijmelen dus! 

Liefdesbang – Hannah Cuppen, €14,99 
Waar gaat het over? Heb jij last van verlatingsangst of bindingsangst? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt? Of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatingsangst en bindingsangst te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan. Nederland telt naar schatting 2,4 miljoen singles. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om de prins of prinses op het witte paard tegen te komen. En staat die opeens wel voor je deur, dan is het lastig om de teugels uit handen te geven. Vervelende ervaringen of verlies hebben je misschien liefdesbang gemaakt. Hannah Cuppen is zelf ervaringsdeskundige. Ze durfde zich kwetsbaar op te stellen en schreef Liefdesbang vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Daarnaast interviewde ze vele mensen over hun ervaringen met verlatingsangst en bindingsangst. Haar oplossingsgerichte boek biedt zo behalve inzichten en tips ook veel authentieke verhalen uit de praktijk. Het laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans.
Waarom lezen? Als je een boek wilt lezen waar je ook nog wat aan hebt.  

Het Rosie Project – Graeme Simsion, €10,00 
Waar gaat het over? De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.
Waarom lezen? Omdat het een hilarisch boek is met herkenbare situaties. 

Ga Heen, Zet Een Wachter – Harper Lee, €19,90 
Waar gaat het over? In Ga heen, zet een wachter komen vele personages uit Spaar de spotvogel voor, maar het verhaal speelt zich twintig jaar later af. Jean Louise Finch (of Scout, zoals ze wordt genoemd) keert terug naar haar geboorteplaats Maycomb om haar vader te bezoeken. Wanneer ze haar vaders kijk op de maatschappij probeert te doorgronden, wordt ze gedwongen persoonlijke en politieke dilemma's onder ogen te zien. Daarbij moet ze haar gevoelens onderkennen omtrent de plek waar ze haar jeugd doorbracht. Harper Lee laat in deze roman zien hoe de personages uit Spaar de spotvogel zich aanpassen aan de turbulente gebeurtenissen die Amerika halverwege de jaren vijfig transformeerden.
Waarom lezen? Een vervolg van het klassieke boek 'To Kill A Mockingbird'. Dit is een prachtig boek en een aanrader als je zin hebt in een 'zwaarder' boek dan een chicklit. 

Welk boek neem jij mee op vakantie/naar het strand?