Beauty

8 dingen die je moet weten over het dragen van een bril

Hoera voor brillen! En hoera dat brillen tegenwoordig helemaal in zijn. Je hoeft je in ieder geval niet te schamen met een mooi montuur op je neus. Toch zijn er waarschijnlijk nog veel dingen die je niet weet over brillen en dan vooral als het om hygiëne gaat. Niet dat je jezelf niet goed verzorgt, maar over de volgende dingen heb jij vast nog niet nagedacht.

1. Maak je bril eens in de zoveel tijd schoon met alcohol. Let op, alleen het montuur, niet het glas. 😉 70% alcohol beschadigt je bril niet, maar zorgt wel dat de build up van bacteriën verdwijnt. Die bacteriën veroorzaken namelijk puistjes.

2. Gebruik geen keukenpapier om je glazen te reinigen. Dit laat namelijk krassen achter en dat is natuurlijk zonde. Het is beter om een speciaal brillendoekje te gebruiken om je glazen schoon te krijgen. Dan krijg je zelfs nog een beter (schoner) resultaat! 

3. Let op met beautyproducten. Haarlak kan een lelijke laag op je montuur en glazen leggen als je het in je haar spuit met je bril op en hetzelfde geldt voor andere sprays zoals parfum. Het is daarom beter om je bril af te doen totdat je klaar bent.


4. Schuift je bril van je neus af gedurende de dag? Laat dan 1. je bril goed afstellen en 2. gebruik de juiste make-up producten als je make-up draagt. Poeder is onmisbaar om een vette neus te matteren evenals blotting paper. Met deze papiertjes zuig je het talg van de huid op en oogt je huid matter. Probeer ook eens olievrije make-up als je een erg vette huid hebt. Veel meiden gebruiken dat graag.

5. Zorg dat je bril zo min mogelijk in contact komt met je haar. De reden hiervoor? Je haar bevat veel oliën en die kun je beter niet via je bril op je gezicht smeren. Vooral als je gevoelig bent voor onzuiverheden kun je de klok er op gelijk zetten dat dit puisten veroorzaakt. 

6. Sowieso is het aan te raden om iedere dag even je bril schoon te maken. Je huid trekt vuil aan en produceert talg waardoor je bril een hoop bacteriën bevat. Het is niet heel lekker om die bacteriën steeds over je huid te spreiden en zo je poriën te verstoppen. Dus even je bril reinigen voordat je weggaat is geen overbodige luxe. Zie je ook meteen alles helder! 

7. Ga niet liggen met je bril op. Als je dat doet drukt je bril op een vervelende manier op je gezicht en dat voelt meestal niet prettig. Met het oog op verstopte poriën en puisten is het verstandiger om je bril even af te doen. Dat ligt meteen ook een stuk beter!

8. Berg je bril op in de brillenkoker als je ‘m niet nodig hebt. Let wel even op dat je je bril schoon opbergt in verband met viezigheid dat nog op je montuur of glazen zit. Anders wordt je koker een bacteriënbron en dat is ook niet helemaal de bedoeling. 😉

 

Waar moet je volgens jou rekening mee houden als je een bril draagt?

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀