Lifestyle

Zo blijft jouw relatie succesvol

Eindelijk heb je iemand gevonden die helemaal bij je past. Jullie hebben meer dan alleen aantrekkingskracht: jullie hebben echt een connectie en zijn gelukkig. De relatie van jou en je vriend zit goed, maar kent z’n ups en downs (logisch!). Hoe kun je jouw relatie het meest succesvol maken? Girlscene geeft verschillende tips in dit artikel.

Een relatie bestaat uit geven en nemen. Wat je geeft, hoop je weer terug te krijgen. Jullie spenderen tijd samen en maken elkaar tot een mooier persoon. Je geeft elkaar energie, motiveert elkaar en luistert naar de verhalen of problemen van elkaar. Je probeert elkaar te helpen in moeilijke tijden en wil dat de ander gelukkig is. Vaak gaan deze dingen vanzelf. Wanneer jullie langer bij elkaar zijn en jullie de ‘honeymoon fase’ gepasseerd zijn, komen er vaak ergernissen. Dat is helemaal niet erg, want dat is heel normaal! Hoe kun je juist na die periode jullie relatie zo fijn mogelijk houden? 

1. Sta open om iedere dag iets te leren
Een nieuwe dag, nieuwe kansen! Probeer open te staan voor nieuwe dingen en probeer er iets van te leren. Ook al is het maar iets heel kleins. De meeste mensen zien een relatie niet per se als een plek om nieuwe dingen over henzelf te leren. Maar juist kun je door iemand anders veel leren over jezelf. Als je iedere dag open staat voor nieuwe dingen, zul je merken dat dit je goed doet. Nieuwe ervaringen kunnen je een andere kijk op dingen geven. Zo kun je bijvoorbeeld je vriend beter begrijpen als jullie een conflict hebben. Probeer regelmatig buiten je comfortzone te stappen. Dit is goed voor je!

2. Maak stappen vooruit
Veel koppels focussen op wat er niet goed gaat binnen hun relatie. De kunst is om je te focussen op wat er wel goed gaat. Niet alles binnen je relatie kan perfect zijn of gaat zoals je zou willen. Accepteer dit: geen enkele relatie is perfect. Bespreek met je vriend welke dingen je graag zou willen veranderen binnen jullie relatie. Probeer eerst iets te veranderen dat op korte termijn haalbaar is. Wanneer dit probleem verbeterd is, wees dan trots op elkaar! De eerste stap vooruit is gezet. Een relatie gaat om groeien. Durf de uitdaging aan te gaan neem de tijd voor dingen die jullie willen veranderen. Moedig elkaar aan en wees trots op elkaar wanneer jullie stappen vooruit zetten.

3. Weet waar jullie aan willen werken
Een relatie is een onbekende reis, een proces dat hoogtepunten en dieptepunten kent. Weet dat jijzelf, jouw vriendje of jullie relatie nooit perfect kan zijn. Problemen in jullie relatie verdwijnen niet als sneeuw voor de zon: je moet ervoor werken. Het is simpel om voor jullie problemen weg te lopen, maar dit kan op lange termijn erg gaan wrikken. Confronteer je vriend met wat je zou willen veranderen. Wees eerlijk! Zoals bij tip twee al staat: maak stappen vooruit door dingen die fout gaan te bespreken en samen te verbeteren.

Sta dus open voor nieuwe dingen. Blijf niet te lang in die comfortzone zitten, maar ontdek de wereld! Maak stappen vooruit in plaats van achteruit. Wees trots op de stappen die jullie vooruit zetten. Wees eerlijk naar elkaar toe en ga ervoor!

Wat is jouw ultieme tip voor een fijne relatie?

Beeld: Thinkstock
Bron, bron, bron