14 dingen die alleen in films gebeuren

Films & Series door Emma

We vinden het heerlijk om af en toe een filmpje op te zetten. Je lekker laten meeslepen met het verhaal en wegzwijmelen bij die ene acteur. Soms wensen we dat ons leven er zo uitzag als in een film, want ja, de levens op het grote scherm zijn vaak toch een stuk spannender dan die in het echte leven. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om elke dag wakker te worden met flawless haar en hoe komt het dat onze crush ons nooit achterna komt naar het vliegveld? Erg realistisch is het in ieder geval niet, deze dingen gebeuren écht alleen in films. 

1. Je haar en make-up zitten flawless als je net wakker bent
I woke up like this... in films kan het echt. Terwijl jij wakker wordt met een vinger-in-het-stopcontact-kapsel, ontwaken de mensen in films uit hun slaap met de perfecte hairdo. En dan hebben we het nog niet eens gehad over make-up. Het komt heus weleens voor dat je in slaap valt met je make-up nog op (oeps), maar dan zie je er zeker niet zo uit als je wakker wordt als de mensen in films. Jij lijkt op een panda, zij zien eruit alsof ze klaar zijn voor een fotoshoot. Ook heeft niemand in films last van een ochtendgeur... 

2. Je haar en make-up zien er sowieso altijd geweldig uit, terwijl je er niks aan doet
Mensen in films worden niet alleen wakker met flawless make-up en haar, maar ook gedurende de dag zien ze er geweldig uit. Zelfs na een flinke storm of regenbui. Yeah right, moeten we nu echt geloven dat de mensen in films geen hairdresser en visagist hebben? 

3. Je geliefde komt je achterna op het vliegveld
Kijk, hiervan dromen we dus altijd maar helaas gebeurt het nooit in real life (mocht het je wel zijn overkomen, wij zijn jaloers). In films is de liefde altijd moeilijk. Ook al zijn de personages smoorverliefd op elkaar, op de één of andere manier kunnen ze nooit samen zijn. Net als je denkt dat het niet meer goed gaat komen, gebeurt er iets. Zij besluit om toch in een ander land te gaan studeren, omdat ze denkt dat het niets meer wordt met haar crush. Maar als ze bijna langs de douane wil, hoort ze haar naam. Daar is hij, compleet buiten adem... Zucht, hoe onrealistisch het ook is, we zwijmelen iedere keer weer weg. Dat willen wij ook!

4. Je ontsnapt altijd net van de dood
Een auto ontploft en jij weet nét weg te springen. En bij een natuurramp ben jij ook altijd één van de weinigen die het overleeft. In films zijn de hoofdpersonages onstervelijk. Logisch, want anders zou er geen film meer zijn. Maar erg realistisch is het -helaas- niet. 

5. Je kunt met je huisdieren praten
Huisdieren zijn in films net als mensen. Of ze nou echt kunnen praten (à la Babe en Ratatouille) of niet, dieren kunnen in ieder geval perfect communiceren met mensen. En andersom. Hoewel jouw hond vast wel luistert naar 'zit', zal hij echt de krant gaan pakken als je dat vraagt en hem het nooit hebt geleerd. 

6. Je staat zomaar op tijdens een diner en niemand vindt het raar
Tijdens een diner zomaar opstaan, dat kun je gewoon maken in een film. Tijdens een enorme ruzie bijvoorbeeld, maar ook als je net een belangrijk telefoontje hebt gehad en ineens weg moet. Je kunt dan zomaar opstaan en je hoeft aan niemand uit te leggen waar je naartoe gaat. Ben je aan het eten in een restaurant? Maakt niets uit, je gaat gewoon weg zonder te betalen en dat heeft geen consequenties. 

7. Je hebt geen geld maar woont toch in een groot appartement
Hoe doen ze dat toch in films? Ze klagen altijd dat ze bankroet zijn, maar ondertussen wonen ze toch in huizen waar je toch echt miljonair voor zou moeten zijn en dragen de duurste designer items. En dat moeten ze allemaal kunnen betalen van hun salaris bij de pizzeria. Ja, zo kunnen wij het ook. 

8. Je vindt altijd een parkeerplek - hoe druk het ook is
In films hebben ze niet te maken met fileleed en andere struggles die je in het verkeer hebt. Als de personages in een film met de auto gaan dan hoeven ze nooit -maar dan ook echt nooit- te zoeken naar een parkeerplek. Zelfs niet als ze op vrijdagmiddag 17.00 uur naar de supermarkt gaan. 

9. Je zet je bril af en bent meteen het mooiste meisje van de school
Don't get us wrong, een bril is hartstikke mooi. Maar in films worden brillen vaak gebruikt om iemand als een 'nerd' neer te zetten, denk aan The Princess Diaries. Mia is een muurbloempje en wordt over het algemeen niet als het standaard mooie meisje gezien, maar als ze ineens hoort dat ze prinses is en een make-over krijgt verandert haar hele leven. Ze zet haar bril af en ze ziet eruit als een topmodel. Sure. 

10. Zoenen in de regen is romantisch en niet koud of oncomfortabel
Typisch iets dat altijd in films voorkomt: een kus in de regen. Het ziet er altijd zo ontzettend romantisch uit dat we het op onze bucketlist zetten. Maar als we het dan eens in praktijk brengen, blijkt het toch allemaal niet zo romantisch als op het grote scherm. Zoenen in de regen is koud, nat en oncomfortabel. Helaas. 

11. Je doet een dansje op een feest en ineens kent iedereen de choreografie
Hoe leuk is dat: op een feestje zijn en bij een bepaald nummer allemaal dezelfde danspasjes doen. Iedereen doet mee, ook al kennen jullie elkaar niet. Het kan in een film. Grappig dat er nooit wordt verklaard hoe het kan dat iedereen dezelfde danspasjes weet te doen. 

12. Je loopt over straat terwijl je persoonlijke soundtrack afspeelt
Over straat lopen in een film is best speciaal, er wordt namelijk een soundtrack afgespeeld. Was dit in het echte leven ook maar zo, dat zou die saaie wandeling naar de bus een stuk leuker maken! Best leuk om over te fantaseren, trouwens. Wat zou jouw persoonlijke soundtrack zijn? 

13. Je raadt het wachtwoord van iemand die je nauwelijks kent in drie keer
Om de één of andere reden wil je op de computer van iemand, zonder toestemming. De computer heb je weten te bemachtigen, nu nog het wachtwoord kraken. No problemo, dat heb je in drie keer gedaan. In films hebben mensen namelijk nooit een moeilijk wachtwoord, het is namelijk altijd de naam van hun moeder of sportclub. En toevallig weet degene die het wachtwoord wil kraken deze informatie ook altijd. Appeltje eitje! 

14 Je belt niet, maar gaat gewoon even langs als je iemand wil spreken
Als je even iets wil zeggen tegen iemand, dan pak je niet de telefoon om het snel te vragen maar ga je gewoon even langs. Ook al weet je helemaal niet of degene thuis is. Eigenlijk heel ouderwets! Maar ja, dat is ook best wel makkelijk voor de mensen in films, want zij hebben nooit te maken met reistijd. 

Zou jij willen dat één van deze dingen ook in het echt zou gebeuren? 

Beeld: gettyimages