Beauty

De acht regels van gezichtspoeder

9

Poeder: you either love it or hate it. De één zweert bij poeder, terwijl de ander het maar onnatuurlijk vindt ogen. Maar wist je dat zelfs de grootste poederhater van dit product kan leren houden? Je hoeft slechts te weten hoe je het goed kunt gebruiken voor het mooiste resultaat! En daarom zet Girlscene 'De acht regels van gezichtspoeder' op een rij.

Wanneer je het verkeerde poeder gebruikt of het poeder zelf verkeerd gebruikt is de kans groot dat je niet tevreden bent met het eindresultaat. Of sterker nog, dat je poeder voor altijd afzweert. Zonde, want poeder heeft zoveel voordelen! Als je de volgende acht 'regels' volgt weet Girlscene zeker dat je weer verliefd wordt op dit product.

1. Gebruik de goede kleur
Wanneer je een poeder met een kleurtje gebruikt is het heel belangrijk dat je, net zoals met foundation, de juiste kleur te pakken hebt. Stel, je koopt een foundation in de kleur Beige Rosé. Kies dan ook voor de matchende poeder in Beige Rosé of test de kleuren van andere merken om de juiste tint te vinden. Hierbij is het belangrijk dat je van tevoren research doet als je bang bent om een miskoop te doen. Google is je beste vriend, want je kunt er alles vinden over producten! Van swatches tot aanbevelingen.

2. ... of ga transparant
Heel eerlijk: een transparante poeder staat in veel gevallen het mooiste. Dus als je moeite hebt om een goede poeder te vinden en je de kleurnamen te verwarrend vindt is dit jouw oplossing! Let wel op dat transparante poeders vaak niet mooi staan op een donkere huid, omdat het een grauwe waas achterlaat.

3. Breng plaatselijk aan
Het is makkelijk en verleidelijk om je kwast keer op keer in je poeder te dippen, maar dan krijg je gegarandeerd een cakey laag op je gezicht. De manier om het mooiste resultaat te behalen is daarom om poeder plaatselijk aan te brengen. Kijk waar je huid gedurende dag gaat glimmen, want dat zijn de plekken die je wil afpoederen. Vaak is dat de T-zone, dus het voorhoofd, de neus en de kin. Vergeet het stukje huid tussen de wenkbrauwen niet!


4. Kies voor losse poeder

Losse poeder is lastiger in gebruik dan een vaste (geperste) poeder, maar toch heeft het zo z'n voordelen. Allereerst is losse poeder perfect om concealer te fixeren. Vooral onder de ogen is dit een aanrader, omdat dat juist de plek is waar concealer snel in de lijntjes trekt. Een losse poeder voorkomt dit beter. Daarnaast oogt het ook nog eens veel natuurlijker, waardoor je niet dat opvallende poedereffect krijgt. 

Hecht je er veel waarde aan dat jouw make-up niet op dieren is getest? Dan is de losse poeder van Lipsi Cosmetics iets voor jou. Het Aphrodite Powder (€20 voor 20ml) van Lipsi zag je eerder in de Beautybox van februari. Wat zo fijn is aan het poeder is dat het heel mild is, waardoor je het niet op de huid ziet liggen. Bovendien gaat het de ongewenste glans gedurende de dag erg goed tegen, blijft de make-up goed zitten én wordt het dus niet op dieren getest. We like

5. Natuurlijke finish
Oké, als je een droge huid hebt is het begrijpelijk dat je poeder niet mooi op de huid vindt liggen. Over het algemeen is poeder namelijk vooral geschikt voor een normale tot vette huid, omdat het dan beter samensmelt. Toch kun je poeder ook op de droge huid laten werken. Breng het eens aan met een licht vochtige spons voor een natuurlijke finish!

6. Vermijd dekkende poeders
Als je geen poeder fan bent komt dat misschien mede door het feit dat je in het verleden een verkeerde poeder hebt gebruikt. Net zoals foundations kun je poeders kopen die ieder een andere dekking geven. Dekkende poeders zijn meestal bedoeld om op zichzelf te gebruiken, dus zonder foundation eronder. Wanneer je dat wel doet is het eindresultaat vaak onnatuurlijk. Om die reden is het beter om het een of het ander te kiezen. Wanneer je wel foundation en/of concealer draagt is een poeder geschikt waarbij het enige doel is om je make-up op z'n plek te houden.

7. Koop de juiste tools
Wie niet van de pancake look houdt kan het beste geen spons gebruiken om poeder aan te brengen, omdat je waarschijnlijk meer poeder aanbrengt dan nodig is. In dat geval is een poederkwast een goede vervanger. Kies het liefst voor een kwast waarvan de haren niet heel dicht op elkaar staan. Want hoe compacter de kwast, hoe meer poeder op de haren komt en hoe onnatuurlijker het er uiteindelijk uitziet. Wil je echt een minimale hoeveelheid poeder aanbrengen? Dan is een fan brush de kwast die je zoekt! Dit is een kwast waarbij de haren wijd uitlopen, zoals een waaier. Dan weet je zeker dat je niet te veel poeder aanbengt. Het voordeel is, is dat je deze kwast gewoon bij HEMA koopt!

8. Less is more
Houd 'less is more' altijd in je achterhoofd. Zoals bij punt drie staat is het makkelijk om snel te veel poeder te gebruiken, waardoor het eindresultaat too much wordt. Van poeder heb je namelijk helemaal niet veel nodig om glans onder controle te houden en je make-up te fixeren.

Gebruik jij poeder? Wat zijn jouw tips om poeder zo natuurlijk mogelijk aan te brengen?

*Dit is een gesponsord artikel

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 4 jaar geleden xDepulso

  Transparante poeder van essence werkt wel heel goed voor de donkere huid, laat geen was achter

 • 4 jaar geleden CottonCandy

  Dankje girlscene! Dit had ik net nodig, want ik heb hier al lang last van Die transparante ga ik zeker eens halen.

 • 4 jaar geleden Lotte

  Catrice en Essence hebben inderdaad allebei nog een transparant poeder in het assortiment zitten

  Verder een goed artikel!

 • 4 jaar geleden Pammiex

  Catrice all matt heeft een transparante poeder

 • 4 jaar geleden SupremeBitch

  @Gypsydoll

  omdat er 1 product wordt genoemd? Oh please...

 • 4 jaar geleden soixanteneuf

  lol gesponsord

 • 4 jaar geleden Charles

  Catrice en Essence testen beiden ook niet op dieren, zijn een stuk goedkoper en werken heel fijn. Essence heeft geloof ik ook een transparante.

 • 4 jaar geleden MOU

  Ik wist niet eens dat je transparant poeder had. Wel handig, want de juiste kleur vinden vind ik altijd lastig.

 • 4 jaar geleden Denise

  Of koop gewoon die van Catrice. Veel goedkopen en nogsteeds super goed! (Not sure of die nog in assortiments zit tho)

 1. 1