Lifestyle

Even ontspannen? Probeer dan het volgende!

Een heerlijk zen-moment: iedereen is er vroeg of laat aan toe. Of je nu een hectische tentamenweek achter de rug hebt of gewoon even geen behoefte hebt aan vrienden en familie om je heen... De volgende activiteiten zijn lekker om in je eentje te ondernemen of te doen, zodat je jezelf even kunt afsluiten van de wereld. Lees snel verder!

Misschien ben je gestrest, heb je het even gehad op je werk of is het weer die tijd van de maand... Af en toe wil je niet je beste vriendin of je moeder om je heen hebben. Het enige wat je wil is ontspannen en daar heb je geen vriendin of familielid voor nodig! Onderstaande activiteiten zijn namelijk super om je even af te sluiten van de wereld en gewoon simpelweg te genieten van iets wat jij het liefste doet. 

1. Serie kijken
Geluk zit in kleine dingen! Soms is niets lekkerder dan de gordijnen dichtdoen, een kop thee te maken en met je laptop in bed te kruipen om de nieuwste aflevering van Pretty Little Liars (of welke serie dan ook) te kijken. Zo zijn Girlscene's Emma en Renée op woensdagavond een uur niet bereikbaar om de laatste episode van The Real Housewives of Beverly Hills te kijken. Prioriteiten heet dat. ;-) 

2. Wandeling maken
Een zen-momentje hoeft geen geld te kosten. Stap op je fiets en cross naar het dichtstbijzijnde park, bos, duin of strand voor een wandeling. Een wandeling is echt ideaal om alle gedachtes in je hoofd op een rijtje te krijgen. Een frisse neus halen is soms het enige wat je nodig hebt om totaal te ontspannen. Bovendien is zo'n wandeling ook nog eens goed om vitamine D aan te maken en actief bezig te zijn! Na een wandeling van een half uur heb je namelijk je beweging voor die dag weer gehad en als de zon dan op je gezicht schijnt kan het bijna niet anders dan dat je jezelf een stuk beter voelt. 

3. Thuis spa
Creëer je eigen zen-ritueel in een thuis spa! Steek de kaarsen aan in de badkamer en sluit jezelf op voor zo lang je maar wil. Ontspan in een warm bad (vergeet de badolie niet!) of kies voor een verkwikkende douche. De truc is om tijd te nemen voor dingen waar je soms geen tijd voor hebt, zoals het scheren van je benen - want gladde benen zijn zo fijn onder de dekens - en het uitgebreid insmeren van je lichaam met een bodybutter of -lotion. Pamper jezelf zodat je de rest van de wereld even kan vergeten. Tot slot een masker op je gezicht en genieten maar...


4. Beautysalon
(Dr. Hauschka)
Vind je het idee van een thuis spa leuk en aardig, maar wil je jezelf echt op iets lekkers en luxueus trakteren? Ga dan naar de beautysalon. De nieuwe beautysalon van Dr. Hauschka in supermarkt Ecoplaza Stadhouderskade Amsterdam is trouwens een tip om eens te bezoeken als je in de buurt van Amsterdam bent. Daar ben je de enige klant en word je heerlijk in de watten gelegd met een massage of gezichtsbehandeling bijvoorbeeld. Wil je alleen je make-up mooi laten doen voordat je weer verder gaat met je drukke leven? Dat kan daar ook!

5. Tijdschriften lezen
Jaren geleden was het doodnormaal om geabonneerd te zijn op een stuk of drie tijdschriften en die magazines van cover tot achterkant te verslinden. Tegenwoordig lijken tijdschriften meer een soort luxe product dat je koopt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, terwijl het juist zo lekker is om op de bank te zitten en je uren te vermaken met een goed blad. Koop dus weer eens je favoriete tijdschrift en vergaap je aan real life verhalen, beauty tips, mode trends en alles wat je maar leuk vindt. 


6. Mediteren

Mediteren is voor sommige meiden een ver-van-mijn-bed-show, mede omdat ze niet weten wat mediteren precies is. In het kort: je zit in kleermakerszit voor een witte muur of een rustig uitzicht. In ieder geval een plek waar je niet snel afgeleid wordt. Je focust je volledig op je ademhaling en als je het goed doet merk je dat je hoofd leger wordt. Dit houd je minstens tien minuten vol. Voor de liefhebber is wierook een fijne toevoeging tijdens het mediteren.

7. Yoga
Dat sporten goed voor je is weet iedereen, toch? Maar je hebt niet altijd zin om volledig los te gaan op een boksbal en dat is begrijpelijk. Yoga is dan meer een sport voor jou! Hiermee kom je volledig tot rust en voel je stress en dingen die je dwarszitten uit je lichaam glijden. Veel yogascholen bieden gratis proeflessen aan, dus het is zeker het proberen waard zonder gelijk vast te zitten aan een abonnement.

Wat is jouw favoriete manier om volledig te ontspannen?

Beeld: Eigen beeld, Thinkstock

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved