Beauty

5x manieren om khol kajal oogpotlood te dragen

Oogpotloden en eyeliners zijn er in allerlei verschillende maten en soorten. Ik – Girlscene's Marjolein – testte een combinatie van een oogpotlood en eyeliner in één en laat je 5 manieren zien waarop je deze zogenoemde ‘khol kajal’ kunt dragen en geeft je een budget alternatief. Kijk snel mee voor de vijf looks plus uitleg!

Voor mij was dit een nieuwe ervaring, normaal gesproken gebruik ik allerlei verschillende producten door elkaar, oogpotlood op mijn bovenste waterlijn, oogpotlood in mijn buitenste ooghoeken, vloeibare eyeliner boven mijn oog en voor de wing, en tot slot vaak een klein beetje donkere poeder voor onder mijn onderste wimperrand. Ik wilde erachter komen of ik met dit product -Khol Kajal van ARTDECO- hetzelfde resultaat kon bereiken.

De Khol Kajal ziet er niet uit zoals de meeste eyeliners of oogpotloden. Het lijkt alsof je er nog een dop moet afdraaien, maar dit is het ‘potloodgedeelte’ al. In vergelijking met andere oogpotloden en eyeliners ligt deze erg fijn in de hand, omdat de vorm op een pen lijkt en het een dun uiteinde heeft.

Het uiteinde van het potlood is redelijk dik en niet erg puntig, maar als je dunne lijnen wil trekken kun je het wel slijpen. De Khol Kajal komt meer in de buurt van een dik, dekkend en diepzwart oogpotlood dan in de buurt van een eyeliner. Daarbij heeft het potlood ook meer de structuur van een oogpotlood.

1. Bovenste waterlijn
Allereerst ben ik gaan tightlinen, het aanbrengen van het potlood op mijn bovenste waterlijn. Hiervoor is de Khol Kajal geschikt omdat het niet vloeibaar is zoals een gel. Hierdoor kun je het aanbrengen op je waterlijnen zonder dat het uitloopt. Het resultaat is wat ik ervan verwachtte, dit product heeft hetzelfde effect als een dekkend oogpotlood. Overigens was het niet nodig om vaker over mijn waterlijnen heen te gaan, één keer was voldoende. Handig dus als je het lastig vindt je bovenste waterlijn te tightlinen.


Links niks, rechts met de Khol Kajal

2. Onderste waterlijn
Door je onderste waterlijn zwart te maken zie je er gelijk een heel stuk opgemaakter uit. Als je vaak hoort dat je een babyface hebt of je gezicht er kaal uitziet, kun je het best je onderste waterlijn zwart maken zodat je ogen iets meer opvallen. Ook hier werkte de Khol Kajal zoals een normaal oogpotlood, het geeft een mooi diepzwart resultaat.


Links niks, rechts de Khol Kajal

3. Lijn boven de wimperrand
Normaal gesproken draag ik altijd een vloeibare eyeliner boven mijn wimperrand. Ik gebruik een vloeibare eyeliner omdat ik deze, na heel veel oefening, redelijk precies aan kan brengen. Een vloeibare eyeliner kan er wel voor zorgen dat je ogen er streng uit gaan zien, wat bij dit potlood niet het geval is. Hiermee is het mogelijk een rechte lijn te trekken maar het geheel er toch niet te strak en streng uit te laten zien. 


Links niks, rechts de Khol Kajal

4. Winged eyeliner
Persoonlijk vind ik het fijner om een wing te maken met een vloeibare of gel eyeliner, omdat dit wel een erg precies werkje is. De Khol Kajal is net te dik om het makkelijk in een precieze punt te krijgen.


Links niks, rechts de Khol Kajal

5. Dramatic look
Om een dramatische look te creëeren heb ik de wing iets groter gemaakt en het potlood met de zijkant zachtjes een paar keer onder mijn oog gedrukt. Ik zou er zelf voor kiezen om dit met een zwart poeder te doen zodat het iets minder heftig is aan de onderkant. Op de onderste foto zie je het eindresultaat van deze look. Hier draag ik naast het Khol Kajal ook mascara.


Het eindresultaat!

Oordeel
Als je voor een dramatische, heftige of smokey look wil gaan is dit product precies wat je zoekt. Ook als je het lastig vindt om een nette lijn boven je wimperrand te trekken is de Khol Kajal handig. Als je een strakke, dunne en nette look wil creëeren is dit product misschien net te grof voor jou. Door de dikke punt is het niet mogelijk om een dunne lijn of scherpe punt te maken. Wat betreft het inkleuren van mijn waterlijnen ben ik positief. Normaal blijft een oogpotlood bij mij maar een paar minuten goed zitten door het knipperen. Dit potlood blijft wat langer zitten maar geeft wel een beetje af onder je wimperrand omdat het zo'n romige textuur heeft.

De Khol Kajal is vanaf eind maart voor €12,95 te koop bij Douglas.

Alternatief
Een goed alternatief is de Made To Stay Khôl Kajal Inside Eye van Catrice. Dit oogpotlood is eigenlijk alleen bedoeld voor de waterranden, maar kan eigenlijk op dezelfde manier gebruikt worden als de Khol Kajal van ARTDECO. Dit potlood is iets minder romig en heeft iets minder pigment dan de Khol Kajal van ARTDECO maar heeft wel een dunnere en scherpere punt waardoor het makkelijker is om een dun lijntje boven je oog te trekken.

Zoals ik al zei is dit potlood specifiek bedoeld voor je waterlijnen, deze blijft dan ook erg lang zitten en vervaagt niet onder je ogen. Op de onderstaande foto draag ik het Catrice potlood alleen op mijn onderste waterrand. Hier zie je dat het potlood niet erg dekkend is op de waterranden, maar het blijft dus wel lang zitten. Boven mijn oog draag ik de Liquid Ink eyeliner van Essence. Klein detail: er zit een minipuntenslijper aan de achterkant van het potlood, superhandig!

De Made To Stay Inside Eye Khol Kajal van Catrice is te koop voor €2,89 bij Kruidvat.

Wat vind jij van een oogpotlood en eyeliner in één? Zou je het zelf willen uitproberen?