Beauty

6 redenen waarom je niet de huid hebt die je wil

16

Waarom hebben sommige mensen een prachtige huid terwijl jouw gezicht onder de puisten en uitgedroogde plekken zit? Je reinigt je huid iedere dag en je hebt een hele verzameling anti-puistjes producten. Dit zijn waarschijnlijk de redenen waarom jouw huid niet zo is als je zou willen...
 

1. Je droogt je huid helemaal uit als je één puistje hebt
Uit angst om nog meer puisten te krijgen smeer je alles op je gezicht waar salicylzuur of tea tree in zit. Dat is een veel gemaakte fout. Doe dit niet, want het wordt er waarschijnlijk alleen maar erger van. Doordat de anti-puistenmiddeltjes je huid uitdrogen, gaat je huid alleen maar meer talg produceren. Probeer echt alleen het puistje te bestrijden.

2. Je verwijdert je make-up niet goed genoeg
Je denkt misschien dat je iedere avond keurig je gezicht wast, maar de kans is groot dat je het niet grondig genoeg doet. Je hebt vast wel eens handdoek over je 'schone' gezicht geveegd waardoor je er achter kwam dat je gezicht toch niet zo schoon was als je dacht. Je denkt misschien dat je gezicht schoon is, maar er kunnen ook make-up resten achterblijven die je niet ziet. Hierdoor raken je poriën toch verstopt waardoor puistjes ontstaan. Reinig je huid net zo lang tot het wattenschijfje niet meer vies wordt als je over je huid gaat. Vergeet vooral je kaaklijn, haarlijn en hals niet.

3. Je krijgt te weinig vitamine A binnen
Vitamine A is belangrijk tegen rimpels en acne. Vitamine A stimuleert de vernieuwing van cellen. Door de aanmaak van nieuwe cellen krijg je minder snel rimpels, een gladdere huid, minder grove poriën en je huid krijgt een gezonde teint. Vitamine A krijg je binnen door bijvoorbeeld sinaasappel, pompoen, spinazie, zoete aardappel of kool te eten.

4. Je combineert de verkeerde producten
Het is niet voor niets dat we het schoonmaken een huidverzorgingsroutine noemen. Als je je gezicht goed wil reinigen ben je dus niet klaar met één product. Het lijkt misschien een verkooptrucje dat ieder merk een uitgebreide lijn met producten heeft, maar het is toch niet geheel overbodig. Als je verschillende producten gebruikt kunnen de actieve ingrediënten elkaar tegenwerken waardoor het producten volledig zinloos kunnen worden.

5. Je scrubt te vaak of juist nooit
Je hebt twee soorten vrouwen. Vrouwen die iedere dag scrubben en vrouwen die nooit scrubben. Beide is niet goed voor je huid. Als je te vaak scrubt haal je telkens huidcellen weg, waardoor je huid de aanmaak van nieuwe cellen niet kan bijhouden. Je huid wordt hierdoor dunner en uitgedroogd. Nooit scrubben is ook niet de bedoeling. Doordat dode huidcellen blijven zitten krijg je een doffe teint en zijn verzorgingsproducten minder effectief. Scrub afhankelijk van je huidtype minimaal één tot maximaal drie keer per week. 

6. Je eet niet gezond
Dat er een link bestaat tussen gezond eten en de conditie van je huid, dat wist je waarschijnlijk wel. Helaas is (bijna) alles wat we lekker vinden slecht voor onze huid. Gefrituurd eten en suiker zijn beide niet alleen slecht voor je lijn, maar zorgen ook niet voor een stralende huid. Zoveel mogelijk 'clean' eten zorgt voor het beste resultaat. Van bepaalde voedingsmiddelen vermoeden onderzoekers dat ze sneller puistjes veroorzaken. Bij veel mensen zorgt zuivel bijvoorbeeld voor meer puistjes. Dit komt door een bepaald hormoon dat de talgproductie stimuleert. Ook suiker kun je beter vermijden. Suiker breekt collageen af, terwijl collageen er juist voor een mooie stralende huid zorgt. Je kunt dus de duurste verzorgingsproducten kopen, maar als je ongezond eet hebben ze weinig effect.

Wat doe jij allemaal voor een stralende huid?

Beeld: istock

Bron: byrdie

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

16 reacties

 • 3 jaar geleden Naomi.M

  Dit vindt ik de beste verzorgings blog ooit.

 • 4 jaar geleden JenJen

  Hi, ik heb ècht een topspulletje gevonden! Ik had altijd puistjes rondom mijn kaaklijn. Ik gebruik nu T-Zone oil ... een olie die juist niet uitdroogt! Na een nachtje is het puistje bijna weg! Het is van Sundari en ik koop het via de webshop sundari-experience. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat *TIP*

 • 4 jaar geleden Kepped

  Ik wil die puist echt voor haar uitknijpen ....

 • 4 jaar geleden ♥LOVE♥

  Niemand heeft een perfecte huid, ariana grande, taylor swift ook niet.

 • 4 jaar geleden Treacherous

  Bijna niemand heeft een perfecte huid. Als we nou ipv meiden te vertellen wat ze allemaal precies moeten doen om een betere huid te krijgen (met tips die toch nauwelijks werken) ze vertellen dat het oke is om niet perfect te zijn? T is maar een idee hoor...

 • 4 jaar geleden IHeartVS

  Naast deze tips denk ik dat goed slapen ook een rol speelt. Als ik goed slaap en veel ontspan ziet mijn huid er véél mooier uit!

 • 4 jaar geleden BrasilBeachSurf

  Elke huid heeft zen nadelen ea, de normale huid is dan wel nog het beste

  Als je een vette huid hebt dan heb je veel meer puistjes enz maar dan heb je wel minder kans om veel rimpels te krijgen maar dan heb je wel ook weer meer kans op littekens & dan de droge huid, je hebt meer kans op rimpels en je huid voelt vaak droog aan maar je hebt bijna geen puistjes?? Ik heb de gemengde huid en die is wel vrij ambetant want je huid droogt soms ineens uit of is soms dan weer heel vettig en jhaa puistjes ea :s haha maarja ik probeer er zo goed mogelijk voor te zorgen & jhaa dit heeft niet echt te maken met het artikel, een beetje miss maar wou even zorgen dat iedereen ook gewoon voor een deel blij kan zijn met zijn/haar huid

  en kijk gewoon naar de voordelen want elke huid heeft ook zijn voordelen (:

 • 4 jaar geleden Hieperdepieper

  Ik heb heel af en toe een puistje, eerder gezegd bijna nooit. Ik ben juist tevreden met mijn huid. Vroeger had ik nog wel eens eczeem, maar dat kwam ook door verkeerde voeding, nu heb ik alles onder controle!

 • 4 jaar geleden la petite fleur

  Ik had nooit last van puistjes vroeger, en nu af en toe wel. Het hoort er allemaal bij, en niet iedereen hoeft meteen te denken dat er iets mis is met de verzorging van je huid als je een keer een puistje hebt. (Al hoewel dat soms natuurlijk wel het geval kan zijn!)

 • 4 jaar geleden Mikaela

  ik heb nooit puistjes gehad. terwijl ik niet bepaald gezond eet ofzo hahaha

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  Je hebt twee soorten vrouwen. Vrouwen die iedere dag scrubben en vrouwen die nooit scrubben.

  er bestaan ook andere vrouwen hoor ..

  ik heb trouwens nog nooit een puistje gehad lol

 • 4 jaar geleden emlyn te kulve

  ik had toen ik 13 was ( nu ben ik 15) nogal last van puistjes en ben ik naar de dokter gegaan die heeft mij een creme en een soort alcohol en het werkt prima

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Nr.6 is het belangrijkste van allemaal! Ik heb er ervaring mee!

 • 4 jaar geleden Sanseveria

  Wat echt bepaalt hoe je huid eruit ziet: je hormonen en vaak je genen. Je mag al deze tips nog zo goed opvolgen, als je last hebt van een probleemhuid ga je nooit een perfect huidje krijgen. Daar moet je leren mee leven. Als je echt veel acné hebt, ga dan naar een dermatoloog. een antibiotica kuur kan al veel verbeteren!

 • 4 jaar geleden Sandra

  Wat het ook kan zijn is een te kort aan vitamine b12 Ik had nooit puistjes, of hier en daar eentje tot er bij mij vitamine b12 tekort werd opgemerkt en ik hiervoor medicijnen kreeg. Nadat mijn vitamine b12 weer op peil was kreeg ik toch puistjes explosie 0,0

 • 4 jaar geleden mangogirlxxx

  sorry hoor maar sommige dingen vind ik PERSOONLIJK (dus jullie mogen iets anders vinden) onzin. want vroeger schrubte ze hun huid ook nog niet en dat was blijkbaar slecht voor je huid? yeah right.

  En ik hou me totaal niet aan deze "richtlijnen" en ik heb bijna nooit een puistje. Kan ook toeval zijn maar ik ken meer mensen waarbij dat zo is

 1. 1