5 films die deze winter in de bioscoop draaien

Films & Series door Redactie

De zomer is definitief over en de koude wintermaanden komen er weer aan. Je kan niet meer naar dat leuke buitenzwembad of ergens gezellig op een terrasje de hele dag mensen zitten te kijken. Binnenblijven is ook maar ongezellig. Daarom hebben wij voor jou de leukste films van deze winter op een rijtje gezet. Neem je vriendinnen, vader, moeder of date maar mee naar de bioscoop. Zo kom jij deze koude wintermaanden wel door.

Pak van mijn hart (pas verschenen)
Na Alles is liefde en Alles is familie is er weer een nieuwe romantische komedie voor het hele gezin: Pak van mijn hart. Het verhaal gaat over de broers Niek (Fedja van Huêt) en Tom (Benja Bruijning) die druk bezig zijn met het runnen van hun eigen kledingbedrijf en Sinterklaascentrale. De heren raken allebei erg gecharmeerd als girl next door Julia (Chantal Janzen) plotseling bij hun op de stoep staat. Zij gaat met de heren een samenwerking aan om het drankje Santaman Cola te gaan promoten en start een zoektocht naar een bijbehorende sexy Santaclaus. Beide heren proberen het hart van Julia te winnen wat gepaard gaat met liefde, familiekwesties en bedrog. Daarnaast denkt de dementerende vader van de broers dat hij Sinterklaas is, het maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Gooische Vrouwen 2 (4 december)
In deel twee beleven de dames uit Het Gooi opnieuw weer allerlei avonturen. Claire (Tjitske Reidinga) keert terug van haar drie jaar in Burkina Faso. Zij is een tikkeltje veranderd, maar de andere personages zijn nog als vanouds. De artistieke Anouk (Susan Visser) verslindt nog altijd mannen en Martin (Peter Paul Muller) gaat weer vreemd. Dit keer besluiten de hartsvrienden om te gaan skiën in Oostenrijk om even ver weg te zijn van al hun zorgen. Als ze terugkomen staat voor één van hen een verrassing te wachten: een romantisch huwelijksaanzoek.

Two Night Stand (11 december)
Twintiger Megan (Analeigh Tipton) is net klaar met haar studie, heeft geen baan, geen vriend en haar huisgenootje praat alleen maar de hele dag door over internetdaten. Megan heeft haar twijfels over het internetdaten maar besluit om het toch uit te proberen. Ze spreekt af bij de spontane Alec (Milles Teller) thuis. In eerste instantie voor een one night stand. Als ze de volgende ochtend het huis uit wil sluipen, blijkt dat er een enorme sneeuwstorm aan de gang is, waardoor ze noodgedwongen moet blijven. Ze raken met elkaar in gesprek over elkaars verbeteringspunten en leren elkaar steeds beter kennen.

Love, Rosie (18 december)
Rosie (Lily Collins) en Alex (Sam Claflin) zijn al vanaf kleins af aan de beste vrienden. Ze hebben plannen om samen te gaan studeren in Amerika, maar als Rosie zwanger raakt van één van de populairste jongens op school, moet Alex gaan zonder haar. De volgende twaalf jaar verandert hun leven heel erg, maar hun hechte band blijft. Maar door het hoofd van Rosie blijft de gedachte spoken wat er zou gebeuren als ze meer zouden zijn dan alleen vrienden. In deze film is te zien of ze er uiteindelijk voor kiezen om samen gelukkig te zijn.

The Theory of everything (15 januari)
Dit ontroerende verhaal is gebaseerd op het leven van natuurkundige Stephen Hawking. Het verhaal start bij de Universiteit van Cambridge. Daar wordt Stephen (Eddie Redmayne) verliefd op studente literatuur Jane (Felicity Jones). Stephens wereld stort in als hij hoort dat hij lijdt aan de ongeneselijke ziekte ALS. Hij heeft niet langer dan twee jaar te leven. Hij besluit om te trouwen met Jane en er samen het beste van te maken. Stephen behaalt zijn doctoraat. Wanneer hij zo achteruit takelt dat hij zijn stem verliest, besluit Jane om een spraakcomputer te ontwikkelen, zodat hij zijn werk kan voortzetten.

Welke film wil jij het liefst zien?

Door Rosa Lee