De blauwe vinkjes op WhatsApp kunnen uit!

News door Emma

De blauwe vinkjes op WhatsApp zijn inmiddels berucht. Ze hebben vast en zeker ruzies en relatieproblemen veroorzaakt, want met de blauwe vinkjes kun je zien of de ander jouw bericht al heeft gelezen. Gelukkig kunnen ruzies nu voorkomen worden, want in de nieuwste versie van WhatsApp kun je de leesbevestiging uitschakelen! Maar helaas is dit nog niet voor iedereen mogelijk...

Vorige week werden we opgeschrikt door de blauwe vinkjes op WhatsApp. Ineens kan iedereen zien of jij een bericht hebt gelezen. Het leverde veel uiteenlopende reacties op: de één vindt het handig, maar de ander vindt het een inbreuk op de privacy. Je kunt er nu namelijk niet meer voor kiezen om later op een bericht te reageren, omdat sommige mensen zich beledigd voelen als je niet meteen antwoordt op hun bericht.

Heb jij al vaak 'Waarom heb je nog niet op mijn bericht gereageerd?' gehoord en word je er gek van? Dan is er goed nieuws, want in de nieuwste versie van WhatsApp kun je de blauwe vinkjes uitschakelen. Bij de instellingen kan de optie 'read receipts' nu uitgeschakeld worden. Daarmee zijn de blauwe vinkjes verleden tijd. Het is dan overigens ook niet meer mogelijk om zelf te zien of anderen je berichten gelezen hebben.

Heel fijn voor iedereen die een hekel heeft aan de blauwe vinkjes, maar helaas is het nog niet voor iedereen mogelijk om de leesbevestiging uit te schakelen. De nieuwe versie van WhatsApp is nu nog alleen beschikbaar voor Android. Gebruikers van iPhone zullen nog even moeten wachten... 

Ben jij blij dat je de blauwe vinkjes uit kunt schakelen? Of vind je het eigenlijk wel handig? Vind je het vervelend dat de leesbevestiging nog niet uitgeschakeld kan worden op iPhone? 

Bron: telegraaf, volkskrant