Health

10 dingen die je nodig hebt in je sporttas

Alle Sporty Spice meiden opgelet! Hang je regelmatig in de sportschool of heb je iedere week gymles op school? Dan moet je dit artikel zeker lezen. Girlscene vertelt namelijk welke tien dingen je absoluut in je sporttas nodig hebt zodat je 1. voorbereid bent op het sporten en 2. na het sporten jezelf snel weer fris en fruitig maakt. Lees maar mee.

Denk je dat je niet veel nodig hebt in je sport- of gymtas? Think again. ;-) De volgende tien dingen mogen namelijk niet ontbreken!


Voordat je gaat sporten...

 Waterflesje
Een waterflesje meenemen klinkt vrij logisch, maar toch is het een item dat vaak vergeten wordt. Zorg dat je altijd goed gehydrateerd blijft tijdens een inspannende work-out door voldoende te drinken. Tip: schaf een drinkfles aan in plaats van plastic flesjes.

 Handdoekje
De beste handdoeken zijn vochtopnemend. Enne... zo'n handdoekje scoor je al voor een paar euro bij Primark! Een handdoek is onmisbaar om je zwetende voorhoofd mee af te deppen en geloof ons: zweten ga je. ;-)

 Haarband
Niets zo vervelend als plukjes haar die vastplakken aan je voorhoofd toch? Tem de eigenwijze haren voorgoed door een haarband om je hoofd te doen. Probleem opgelost!

 Oordopjes
Tijdens de gymles zijn oordopjes waarschijnlijk not done, maar wanneer je in je eentje de sportschool betreedt vind je het vast wél fijn om een opzwepende beat in je oren te horen. Zorg dus dat er standaard een (extra) setje oordoppen in je sporttas te vinden zijn.

 Haarelastiek
Zal je net zien dat je met los haar bij de sportschool arriveert... Sporten met los haar is als een sauna betreden met je kleding aan. Niet heel prettig, dus. Als je van jezelf weet dat je een beetje chaotisch bent is het daarom aan te raden om standaard haarelastieken in je tas op te bergen. 

 Geld
Misschien heb je trek of heb je zin in sportdrank als je klaar bent. Dan is het natuurlijk handig om wat geld bij je te hebben. Spaar losse munten voor het sporten zodat je altijd cash bij je hebt om drinken te kopen of om eventueel een locker te huren. 


Na het sporten...

 Deodorant en opfrisdoekjes
Je hebt niet altijd meteen tijd om te douchen na het sporten, dus dan komt een deodorant en een pakje met opfrisdoekjes goed van pas. Maak eerst je oksels schoon met een doekje en spuit daarna deodorant op. 

 Extra paar sokken
Een extra paar sokken komt op sommige momenten goed van pas! Niets is zo fijn als zweterige sokken uittrekken en een schoon paar aandoen. Dus voor noodgevallen... Neem altijd nog een paar sokken mee in je tas. 

 Kleding
Zeker als je na het sporten terug de schoolbanken in moet is het belangrijk om schone kleding bij je te hebben. Dat voelt toch een stuk prettiger dan een niet zo fris shirtje dat je al vijf lesuren in warme lokalen hebt gedragen. ;-)

 Bodysplash
Tot slot: bodysplash! Een bodysplash - zie foto - frist je in één keer op zonder dat je meteen naar een zwaar parfum ruikt. Bovendien bevat zo'n fles van Victoria's Secret 250 ml, dus daar kun je lekker lang mee doen.

Wat neem jij mee in je sporttas?

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved