Beauty

19 problemen die blondines hebben

Als je blond bent krijg je waarschijnlijk regelmatig vooroordelen naar je hoofd geslingerd. 'Niet slecht voor een blondje!' en 'Je heb wel iets weg van Barbie' kun je echt niet meer horen. Natuurlijk is er niets mis met blond haar, maar sommige dingen zijn blondines behoorlijk zat. Ben jij ook een blondine? Dan herken jij jezelf waarschijnlijk wel in deze punten.

1. Je kan de opmerking 'Je bent wel slim zeg! Voor een blondje tenminste.' niet meer horen.

2. Mensen die zeggen dat je ook echt zo'n typisch blondje bent.

3. 'Verf jij je haar of ben je écht zo blond?' Uh ja? Er worden ook mensen geboren met blond haar.

4. Mensen denken vaak dat je dom en oppervlakkig bent. In veel gevallen zegt dit meer over hun oppervlakkigheid dan over die van jou.

5. Als je te lang in de zon zit word je haar wit.

6. Je wil je haar graag blonder dus je besluit highlights te nemen. Natuurlijk groeien de highlights er na een tijdje uit dus is het tijd voor nieuwe highlights. Na een paar keer blonderen zijn je mooie donkerblonde lokken ineens platinablond. Lowlights nemen is ook nog nooit een succes geweest, tenzij het de bedoeling was om op een zebra te lijken.   

7. De meeste blonde meiden zijn helaas ook niet gezegend met donkere wimpers. Als je als blondine geen mascara op hebt zijn je wimpers onzichtbaar. Mascara is echt een musthave voor blonde meiden.

8. Sommige mensen vinden blond haar sletterig. Dus de haarkleur waarmee je wordt geboren bepaalt of je een slet bent?

9. Mascara is je beste vriend, maar een zwarte ooglook gaat weer net iets te ver. Als je platinablond bent en je draagt donkere smokey eyes, dan gaan mensen zich waarschijnlijk afvragen of je gothic bent geworden.

10. 'Denk je er nooit over om je haar bruin te verven?' Waarom denken mensen in hemelsnaam dat je gelukkiger zou zijn met bruin haar? Omdat je er dan slimmer uitziet?

11. De uitspraak 'Blondes have more fun' kun jij alleen maar bevestigen.

12. Blond haar ziet er sneller vet uit dan andere haarkleuren.

13. De punten in blond haar splijten sneller dan in andere haarkleuren.

14. Aan het einde van de zomer is je haar altijd groen van het chloorwater. De combinatie van zon en chloor is echt niet goed voor je haar. Je haar wordt er groen en droog van. Na iedere zomervakantie is het weer hoog tijd voor een bezoekje aan de kapper. 

15. Je moet oppassen met het dragen van roze. Vroeger vond je het heerlijk om met Barbies te spelen en misschien wilde je het liefst zelf een Barbie zijn. Maar 10 jaar later de opmerking krijgen dat je op een Barbie lijkt, kunnen de meeste mensen niet als een compliment opvatten.

16. Als het winter wordt heb je altijd last van statisch haar.

17. 'Grappen' over domme blondjes kun je niet meer horen.

19. Je vraagt je regelmatig af waarom je beenhaar dan wél donker is.

Ben jij blij met je haarkleur? Herkennen blondines deze dingen?

Beeld: iStock

Must reads 👀