Succesverhalen van Tinder

Lifestyle door Redactie

Daten via het internet blijft een taboe, want je weet tenslotte nooit wie je tegen het lijft loopt. Je hoort vaak de catfish verhalen, maar hoor je ook weleens succesverhalen? Zeker wel! Sommige Tindermatches lopen anders af dan verwacht. Lees de verhalen van deze drie meiden, zij bewijzen dat internetdaten ook tot een relatie kan leiden. 

Nicky (19, Den Haag), hij (21, Apeldoorn)  

‘Het begon vorig jaar rond kerst. Op school was Tinder populair en ik ging mee in deze rage. Ik had géén serieuze intenties en zat dan ook niet op een relatie te wachten. Toch bleef het contact met één specifieke jongen. Ik was niet serieus tegen hem en deed vaak nogal sarcastisch en soms zelfs gemeen. De foto’s van hem met een uitgestoken tong en ik met mijn Barbapapa muts gaven al aan hoe serieus we waren. We wisselden nummers uit, omdat ik Tinder stom vond. Vanaf toen hielden we contact via WhatsApp en later gingen we ook bellen en FaceTimen. In een paar maanden tijd leerden we elkaar steeds beter kennen. De onderwerpen werden serieuzer. Hij wilde wel een keer afspreken, maar ik was toen nog niet toe aan iets serieus. Daardoor hadden we van maart tot juni geen contact.

Toen ik slaagde voor mijn VWO raakten we weer aan de praat. Hij appte me in een dronken bui. Dit keer deed ik aardiger. Er was in de tussentijd veel gebeurd en dat maakte het praten weer leuk, ook was ik veel relaxter dan voorheen. Een week nadat hij weer contact op had genomen, spraken we af. Ik was best zenuwachtig, aangezien ik het steeds serieuzer begon te nemen. Het afspraakje was heel formeel; we gingen koken bij mij thuis.

We zijn nu vier maanden samen. Het gaat heel goed tussen ons! Ik denk echt dat het zo moet zijn geweest. Al vind ik het soms stom om anderen te vertellen hoe we elkaar hebben ontmoet, ik heb er wel een super leuke relatie aan overgehouden! Het voelt super goed en we zijn heel gelukkig. Het is vertrouwd en we kunnen volledig onszelf zijn. We kunnen enorm met elkaar lachen en met elkaars vrienden klikt het ook goed. Ik zie hem ieder weekend en vaak begint dat al vanaf donderdag. Laatst zei iemand op een feestje tegen ons: ‘You guys are like magic together’. Zo voelt het voor mij ook echt.’  

Nienke (18, Delft), hij (20, Alphen aan den Rijn)  

‘Een jaar geleden zei een vriendin tegen mij dat Tinder best grappig was, daarom besloot ik om het eens uit te proberen. Ik had absoluut niet gedacht dat dit tot een relatie zou leiden, daarvoor vond ik het concept veel te oppervlakkig. Ik ging er gewoon op voor geinige gesprekken en om een beetje jongens te kijken. Ons eerste gesprek begon met een slechte openingszin van zijn kant. Hij zei: ‘als ik nou eens een keer heel lekker voor je kook, wil je dan mijn toetje zijn?’ Die deal is uiteindelijk waargemaakt. Hij heeft heel uitgebreid voor mij gekookt.

Onze gesprekken gingen allemaal erg vanzelf en er waren ook geen stiltes. Volgens mij wisselden we diezelfde avond nog telefoonnummers uit. Een paar weken later was onze eerste date. Het was echt een perfecte eerste date. Toen mijn trein aankwam, stond hij precies bij de deur waar ik uitstapte. We gaven elkaar gewoon drie zoenen. We gingen eerst samen lunchen en zijn daarna naar zijn huis gegaan. Daar hebben we in de tuin gezeten, aangezien het heerlijk weer was. Ik was heel erg zenuwachtig, maar hij niet, zo werd het gecompenseerd. Binnenkort vieren we dat we een halfjaar samen zijn. Het gaat nog steeds erg goed tussen ons, ik heb niks te klagen. Hij is super romantisch, als ik er ben doet hij altijd kaarsjes aan in zijn kamer. Aan de buitenkant is hij stoer, maar bij mij is hij super lief en zorgzaam. Hij is er altijd voor me als ik hem nodig heb.’ 

Nathalie (19, Groningen), hij (21, Deventer)  

‘Vorig jaar in oktober kwam een goede vriendin met de app. Ik had er nooit eerder van gehoord, maar het klonk wel grappig. Samen met haar en een andere vriendin besloten we om te Tinderen. Het enige wat ik deed was op het hartje of kruisje klikken, een gesprek begon ik nooit. Bekende tegenkomen vond ik maar awkward, dus die klikte ik snel weg. Na een maand had ik het weer verwijderd. Afgelopen maart downloadde ik de app opnieuw. Ik had absoluut niet gedacht dat dit tot een relatie zou leiden. Ik had ook niet de intentie om een jongen te ontmoeten via Tinder. Het tegenovergestelde gebeurde. De tweede keer dat ik het downloadde vond ik een vriend van me leuk. Op 8 april begon hij het gesprek. Hij begon er over dat hij eens zijn stoute schoenen wilde aantrekken door een gesprek te starten. We verzonnen toen allemaal mogelijkheden hoe we elkaar met slagroom zouden insmeren. Na twee uur non-stop te praten en een virtueel kusje op de wang besloten we om nummers uit te wisselen en te gaan slapen.

Of het nou over school of iets anders was, er was altijd wel een onderwerp om over te praten. Elke dag appten we met elkaar. Na drie weken gaven we allebei toe dat we meer wilden dan vriendschap en dat terwijl we elkaar nog nooit hadden gezien. Hij wilde al graag afspreken, maar ik twijfelde mede omdat hij niet heel dichtbij woonde. We besloten om te wachten totdat ik wist wat ik wilde. Ondertussen volgden we elkaar via Social Media. Per toeval kwam ik erachter dat ik niet het enige meisje voor hem was. Onze eerste keer bellen was dan ook een confrontatie. Hij probeerde me te overtuigen dat het niks voorstelde en ik geloofde hem deels. Al bleef ik het in de gaten houden en hield ik in mijn achterhoofd dat het meer was dan alleen vriendschap.

Halverwege mei wilde ik toch afspreken. In eerste instantie achter de rug om van mijn ouders. Uiteindelijk had ik het hen toch verteld, met als gevolg dat ik niet mocht, ze vonden het te gevaarlijk. 31 mei zouden we afspreken. Helaas bleek toen dat het meisje zijn vriendin was geworden. Ik was kwaad, schold hem uit en voelde me rot. Ik wilde hem nooit meer spreken. Toch konden we elkaar niet loslaten. Ik gaf me eraan over. Op 13 juni ging ik naar hem toe vanuit school. Doordat hij op het station met een klasgenoot praatte verliep de begroeting nogal awkward. We liepen daarna samen door de stad, dronken wat, haalden een ijsje, aten bij de Mac en zaten in het park. Bij het afscheid nemen gaf ik hem een knuffel en stapte toen mijn trein in. Hij appte me dat hij het heel leuk vond en dat hij het jammer vond dat ik hem geen kusje gaf. Dat deed ik expres niet, aangezien hij toen nog een vriendin had. Een week later was het uit met haar en hadden wij onze tweede date. Hij kwam naar mij toe. Dit keer mocht een kusje op het einde wel.

We zijn nu dik drie maanden samen. Hij heeft mijn vertrouwen teruggewonnen. Liegen doen we niet meer. Het gaat super! We zijn heel blij met elkaar en hopen er nog jaren eraan toe te voegen. Soms denk ik dat we voor elkaar gemaakt zijn, mede doordat we al veel hebben meegemaakt. Als we daaruit komen, dan komen we vast overal uit. We moeten twee uur reizen, maar we zien dit beiden als ‘voordeel’, het is een continue test. We maken er geen probleem van en dat zal het ook niet worden.’  

Heb jij weleens gedatet met iemand die je via Tinder hebt ontmoet?

Door Rosa Lee 

Beeld: iStock

Pin je inspiratie in Pinbook