Lifestyle

De leukste sinterklaasavond ideeën

Yay! Sinterklaas bestaat dan niet echt, maar dat betekent niet dat je te oud bent om Sinterklaas te vieren! De pepernoten liggen al in de winkels en het weer past zich ook steeds beter aan voor de komst van onze goedheiligman. Vijf december vier je of met je familie of met je vrienden of met allebei. Wil jij een super leuke Sinterklaasavond beleven? Girlscene vertelt je de leukste ideeën! Daaaaaar wordt op de deur geklopt…

Dobbelen
Het dobbelspel is erg leuk om met je vriendinnen te spelen. Iedereen neemt drie ingepakte cadeautjes mee, twee leuke cadeautjes en een grappig cadeau. Je gaat met zijn allen in een kring zitten en legt alle cadeaus in het midden. Het is de bedoeling dat je een voor een met de dobbelsteen gooit. In twee rondes worden de cadeaus op een leuke manier verdeeld.

Ronde 1

Bij … ogen:

– 6 mag je een cadeau van de stapel pakken
– 5 geef al je cadeaus (als je die hebt) aan je linker buurvrouw 
– 4 geef je alle pakjes aan je rechter buurvrouw
– 3 gaan de verzamelde cadeaus met de klok mee naar de persoon naast je
– 2 leg al je pakjes terug op de stapel 
– 1 geef je pakje aan een willekeurig iemand

Ronde 2

Bij … ogen:

– 6 je mag een cadeautje uitpakken
– 5 geef al je cadeaus (als je die hebt) aan je linker buurvrouw 
– 4 geef je alle pakjes aan je rechter buurvrouw 
– 3 geef de verzamelde cadeaus met de klok mee aan de persoon naast je
– 2 geef je pakje aan een willekeurig iemand
– 1 Je mag één uitgepakt cadeau veilig stellen

Het is slim om vooraf een wekker te zetten. Zo duurt het spel geen eeuwen. Je zult merken dan de medespelers inclusief jezelf hebberig worden en je kunt enorm veel lol hebben om de reacties.

De zak van Sinterklaas
Dit is een oude traditie, maar blijft nog steeds leuk! Iedereen koopt cadeautjes voor elkaar en deze worden in een jutezak gestopt, zet wel duidelijk elkaars namen op de cadeaus. Ga lekker tafelen met zijn allen en samen eten.  Iemand zet de zak voor de voordeur en bonst hard op de deur! Het blijft een leuk schrikmoment. De cadeaus kunnen uitgepakt worden. Ook is het leuk om gedichten erbij te schrijven! 

Blind date 
Je organiseert een diner en nodigt daarbij net zoveel mannen als vrouwen uit. Op de uitnodiging schrijf je op dat iemand zich als Sinterklaas moet verkleden of als Zwarte Piet. Iedere vrouw koopt een cadeau voor een man en iedere man koopt een cadeau voor een vrouw. Zorg dat je aan de ene kant van de tafel alle mannen neerzet en aan de andere kant alle vrouwen. Bij het dessert worden de cadeaus overgegeven en opengemaakt. All you need is love en jij bent de matchmaker!

Sinterpaasavond
Iedereen koopt cadeaus en verstopt deze door heel het huis! Bij het startsein gaan jullie allemaal de pakjes zoeken. Let er wel goed op dat jullie vooraf alle cadeaus tellen, zo weet je zeker dat alle cadeautjes gevonden zijn.  

Traditionele surprises, maar dan net even anders
Voor de creabea's is een surprise maken nooit een straf. Spreek van tevoren goed af of iedereen genoeg tijd kan inplannen om de suprises te maken. Zo krijgt iedereen een mooie surprise in zijn handen. Het is leuk om met zijn allen een bepaald thema te bedenken of er een challenge aan vast te knopen. Bijvoorbeeld the bigger the better, wie kan de grootste surprise maken. Vergeet geen lootjes te trekken en lach om elkaars meesterwerken! 

Bordspel
Pak een leuk bordspel van zolder en verander een bepaalde regel voor de regel 'je mag een cadeautje pakken'. Sowieso dat jij een stuk fanatieker in het spel wordt. Op deze manier blaas je in bijvoorbeeld het spel Ganzenbord een nieuw leven. Spellen spelen met je familie is altijd leuk! 

Zet een bak met marsepein, schuimpjes, pepernoten en kruidnoten neer en maak er een super leuke avond van!

Hoe vier jij Sinterklaas?

Bron: Kinderlines

Pin je inspiratie in Pinbook